Nam prik


Nam prik (rejepasta) (6-8 pers.)

I Thailand har alle familier sin helt egen opskrift på denne velkendte relish. Man kan sætte sit eget præg på retten ved fx at tilsætte hakkede, grillede rejer, fintsnittet, grøn mango eller hakkede baby-auberginer etc. Serveres sammen med sprøde, rå grønsager.

3 fed knust hvidløg
1 knsp salt
1 spsk skyllede, hakkede, tørrede rejer
1 spsk sauterer rejepasta (LINK)
5-10 små, grønne chili
1 spsk fiskesauce
1 spsk palmesukker
2 spsk limesaft

  1. Hvidløg, salt og tørrede rejer stødes i en morter eller køres i foodprocessor/blender til en fin masse.
  2. Tilsæt rejepasta og chili og blend videre. Tilsæt om nødvendigt lidt varmt vand.
  3. Rør fiskesauce, palmesukker og limesaft i. Bland godt og server.
  4. Nam prik kan opbevares tildækket på køl i op til en uge.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>