Muslimsk karrypasta


Muslimsk karrypasta (giver 2½ DL)

6 røde chili
6 fed hvidløg uden skal
2 løg i kvarter
2 cm grofthakket, skrællet, frisk ingefærrod
2 stilke citrongræs i skiver eller skal af ½ citron
1 spsk stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk kanel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt, sort peber
1 tsk rejepasta (kan udelades)

  1. Fjern stilkene fra chilierne. Kør chilierne i en foodprocessor eller blender sammen med hvidløg, løg, ingefær og citrongræs.
  2. Sauter de resterende krydderier og rejepastaen i en lille pande ved lav varme i 2-3 minutter, til krydderierne begynder at lugte lettere brændt. Tag panden af blusset, køl en anelse af og kom ingredienserne ned i foodprocessoren.
  3. Skrab ingredienserne ned af siderne i foodprocessoren og fortsæt til massen er lind og blød.
  4. Opbevar karrypastaen i en lufttæt beholder på køl i op til 1 måned eller frys den i op til 3 måneder.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>