Se indlæg
Det meste af den mad, vi dyrker, stammer fra andre dele af verden
|
|
Webmaster |
Lagt på d. 27/06-2016 06:17
|
Superadministrator Antal indlæg: 6782 |
De vigtigste fødevareafgrøder i mange lande hører i virkeligheden hjemme i andre regioner. Nogle lande henter tæt på 100 procent af deres nationale kalorieforsyning fra ’udenlandske’ planter. »Det er fascinerende at se i hvilken grad, mange planter er blevet synonyme med traditionel kost i lande mange tusinde kilometer borte fra det sted, hvor disse planter først fandtes«, siger artiklens hovedforfatter, Colin Khoury fra det internationale center for tropisk landbrug (CIAT) i en pressemeddelse, og nævner tomater i Italien og chili i Thailand som eksempler. Det kan seniorforsker Ida Theilade fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet skrive under på. Hun arbejder blandt andet med at undersøge folks viden om planter, og hvordan de bruger dem. »Vi kan lave interview med folk i Thailand, som vil sværge på, at chilien og tomaten er oprindelige planter i deres land. Det samme gælder europæiske kålsorter som blomkål og broccoli, som kun er dyrket i Thailand i 40-50 år. I almindelighed tænker vi ikke over, hvor planterne stammer fra«, siger Ida Theilade. Chili stammer fra Latinamerika, og tomaten stammer ligesom kartoflen fra Andesbjergene i Sydamerika. Læs nærmere på: Politiken Og foruden chili og tomat, så stammer papaya hellere ikke fra Thailand af. Med venlig hilsen
Webmaster Email: webmaster@dansk-thai.dk Website: www.thailand-portalen.dk Ytringsfrihed er ikke retten til at sige, hvad vi har lyst til, hvornår vi har lyst. Det er retten til at sige, hvad vi har lyst til, dér hvor vi har fået lov til det. |
|
Spring til debat: |