Se indlæg
Best thai beer?
|
|
rinpoche |
Lagt på d. 19/01-2006 17:34
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 5069 |
Hej sudsakhon, Phuket-øl? Næ, den kender jeg godt nok ikke. Men fandt den med en søgning, her er en god oversigt: Kan huske jeg var temmelig glad for black tiger beer lige da den kom frem. http://www.bangko.../beer.html mvh rinpoche |
|
|
jorn |
Lagt på d. 19/01-2006 18:13
|
Øvet medlem Antal indlæg: 307 |
leo beer bliver lavet af Singha beer [quote] Singha Lager Beer Package Alcohol Content A premium lager beer brewed from the finest ingredients, "Singha" is a full-bodied 100% barley malt beer that is distinctively rich in taste with strong hop characters 330 ml. 355 ml. 630 ml. 6.0% Singha Lager Draft Beer Package Alcohol Content This non-pasteurized Singha Lager Beer offers the essence of draft beer in a keg that is truly rich and creamy 30 Litres 6.0% Leo Beer Package Alcohol Content "Leo Beer" is a full-flavored standard lager beer with a smooth and pleasant finish 330 ml. 630 ml. 6.0% Thai Beer Package Alcohol Content A super strong beer with 6.5 percent alcohol weight by volume 330 ml. 630 ml. 6.0% Kloster Beer Package Alcohol Content An international premium lager beer that offers refine and smooth taste. 330 ml. 640 ml. 5.2 % Top KILDE: http://www.boonra...eer_m.html Redigeret af d. 19/01-2006 18:58 “Music is the only language I whirly understand"
|
|
|
Buggymann |
Lagt på d. 19/01-2006 21:20
|
Øvet medlem Antal indlæg: 185 |
hvorfor fortynde den æget vare til noget tyndt skidt griner parkpean just love Thailand. The land off budda...
|
|
|
Joey |
Lagt på d. 19/01-2006 21:49
|
Begynder Antal indlæg: 23 |
Nok fordi der skal ikke mere end 4 singha før man blir stiv i 40 grads varm eller hvad . og tak for info Jorn vidste ikke Singha har lavet Leo. |
|
|
Buggymann |
Lagt på d. 19/01-2006 22:20
|
Øvet medlem Antal indlæg: 185 |
4 stk beer chang indenfor 1 time så køre det...især i 40 graderes varme...haha
just love Thailand. The land off budda...
|
|
|
jorn |
Lagt på d. 20/01-2006 06:57
|
Øvet medlem Antal indlæg: 307 |
Leo Beer" is a full-flavored standard lager beer with a smooth and pleasant finish 6.0% Singha Lager Beer Package Alcohol Content A premium lagert brewed from the finest ingredients, "Singha" is a full-bodied 100% barley malt beer that is distinctively rich in taste with strong hop characters 6.0% Leo er en oel der har mere karakter af pilsner typen. Typer som groen tuborg, Heineken, og carlsberg etc. Leo har en guld oels styrke. Den er korttids lageret og der er anvendt en lyser maalt! hvilket goer smagen "let (toer) og skarp". oellet vil skumme mere med et skum der hurtigt falder, da oellet har bevaret mere af sin kulsyre. Modsat Singha beer, som er en guld oel, som f.eks Guld tuborg, sort guld og blaa nykoebing etc, oel hvor der anvendt en moerke malt og singha bliver lageret i laengere tid foer den tappes paa flasker, det kraever lidt ekstra humle (hops). Det goer smagen "tung (soed)og bloed (smooth) Oellet vil skumme mindre og bevare skummet laengere, da oellet under lagering afgiver en stoerre del af kulsyren. Begge oel har en alkahol styrke, som guld oel, paa 6 % Det er de to forskellige typer af malt der giver den "store" (frugten) forskel i smagen, humlen er vigtig for holdbarheden og tilfoere "Humlesmagen"giver "bitterhed" og lageringen "runder" smagen af. Jeg er mest til guld oel, altsaa mere "bitter" oel med en god frugt og af rundet smag, men i det her tilfaelde, synes jeg at "singha beer" er for "soed" altsaa "tung" i smagen" og jeg ville nok fortraekke en "Leo beer" En af grundne til, at der er forskel paa baade i alkaholstyrke og smag imellem de danske oel og de thailandske oel, tror jeg skyldes klimaet. og kulturen. I Danmark drikker vi oellet "kaelder koldt" 5-8c. Hvilket er den temperatur "vores oel" er brygget til at blive serveret ved og detvil give oellet den bedste, fulde smag og med "passene" alkohol procent. I Thailand drikker de oellet "is-koldt" (0-3c) og jeg mener at f.eks. Singha beer, er brygget saa oellet smager bedst bevare sin fulde smag ved den lave serveringstemperatur. Alkohol procenten bliver ogsaa mere "passene" ved at tilsaette et par isterninger. Et eksempel som kan bekraerfte det er Heineken, som ikke er det samme i Thailand, som den Heineken man faar i europa. Hvis man tilsaetter is til en Heineken, saa mister den lidt smag, men den aendre ikke karakter paa samme maade som Carlsberg. Heineken er ogsaa brygget med en annelse hoejre alkohol procent. Heineken kan ogsaa -modsat Carlsberg - nydes uden is, ved en mere "Europaerisk" serveringstemperatur uden at faa "den lunkene smag" Jeg mener at det var en af Carlsbergs svagheder! Carlsberg smager af "nul og en skid" hvis man tilsaetter is. I 35c's varme smager Carlsberg som "lunken oel" hvis man drikker det efter danske normer. Det var helt forkert af carlsberg, at tage "vores oell" fjerne navnet "hof", kalde det for "Carlsberg" og saa saelge det i Thailand. Hvad Carlsberg burde have gjort var, at lade os beholde "vores oell" og brygget en "Carlsberg" der smagte mere som "Deres oell" Lav en test! Koeb 2 Singha beer og 2 Carlsberg, lad en af hvert maerke staa paa radiatoren til de er ca 25 grader varme. (tempraturen og mishandligen af oellet er vigtig) saet ligledes en Carlsberg og en Singha beer i koelskabet til de er ca 7c. kolde Server oellet i fire ens gode oelglas! (ikke vinglas) Skaenk den varme Singha og Carlsberg over et par isterninger. Tilsvarende skaenker du de "kaelder kolde" saa venter du et par minutter til oeelt "har sat sig" i glassene og smag saa! Drik lidt lunket vand imellem smagsproverne af oellene. Hvis du ikke bryder dig om at drikke vandet, saa kan du jo bare skylle munden og spytte det ud. Oellet derimod, af dem skal du tage en god fornuftig mundfuld, lade oellet hvile i mundhulen et oeje blik og saa langtsomt lade det glide ned alt imens at du laener tilbage, ligger hovedet bagover og siger ahh! Uanset om du kan lide smagen eller ej, hvis du overhovdet kan! Det er for mig en stor misforstaaelse at oel skal nydes som vin! Staanende andaegtigt og med serioese miner!' NEJ! oel er liv og glade dage, oplevesen er hel naar man udtrykker sine foelser ogsaa kropsligt Paa den maade faar du denne fulde smag og oplevelse af oellet! Proev at skrive testen ned, giv en karakter udfra Skum, farve, smag og kropslig reaktion for hvert glas oel. Lig resultatet ind her i debatten. Nu er det jeg skriver jo ikke en eksagt viden! Men blot mine tanker om oellet! Saa skulle der vaere et par oelkendere der ved bedre, eller bare nogle som har en anden opfattelse, saa skriv endelig. Jeg holder meget at faa ny viden Skaal gutter “Music is the only language I whirly understand"
|
|
|
jorn |
Lagt på d. 20/01-2006 07:10
|
Øvet medlem Antal indlæg: 307 |
"fuck" nu er jeg sgu toerstig, jeg tror sgu at det er dagen hvor en kold Guinnes skal goere godt!
“Music is the only language I whirly understand"
|
|
|
Suk Rak Ning |
Lagt på d. 20/01-2006 07:50
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2610 |
Der er sq en studenterhue der trykker Skæg for sig og snot for sig, dvs. Ingen is i min øl og det nemmeste for mig er, at købe en bakke Beer Chang 420 THB og så er det ellers bare at komme igang inden de bliver for varme Mvh.Tørstige Suk.................. [small] Beer Chang = 6,4%..... [/small]
Vogt dig for kopierne - jeg er en original |
|
|
yeya |
Lagt på d. 20/01-2006 08:22
|
Øvet medlem Antal indlæg: 359 |
ja jeg holder mig også til Suk's metode. Det med is i øllet er kun for thai'er. Jeg siger altid nej tak til alt det is. ØL STRAIGHT!!! SKÅL Kom og besøg vores nye Thailandske restaurant i Odense.
[url]www.baanjoy.dk[/url |
|
|
Suk Rak Ning |
Lagt på d. 20/01-2006 08:35
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2610 |
Hvis man møder en lækker sild her i Thailand med str. 47 i sko og drikke øl med is i, så tror jeg nok lige jeg ville smutte igen inden jeg blev for fuld
Vogt dig for kopierne - jeg er en original |
|
|
jorn |
Lagt på d. 20/01-2006 09:54
|
Øvet medlem Antal indlæg: 307 |
Saa Saa! SUK! Jeg siger ikke at du eller andre skal putte is jeres oel! Jeg forsoeger blot at forklare en lille omend en meget betydleig forskel. Jeg er ikke udepaa at begaa blasfemi! Jeg siger blot: "skik foelge eller land fly" Carlsberg valgte det sidste! “Music is the only language I whirly understand"
|
|
|
Suk Rak Ning |
Lagt på d. 20/01-2006 09:57
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2610 |
Jorn, jeg syntes at det er et interessant indlæg, det var bare for at drille lidt.........
Suk..................... Vogt dig for kopierne - jeg er en original |
|
|
ben |
Lagt på d. 20/01-2006 11:08
|
Øvet medlem Antal indlæg: 438 |
Jeg var imod is i oel da jeg foerste gang kom til Thailand men maa indroemme at jeg nu og da dumper 1-2 isklumper i oellen nu, hvis ikke den er kold nok. Skaal! |
|
|
Suk Rak Ning |
Lagt på d. 20/01-2006 11:49
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2610 |
Hva' faen' Ben er der gået lidt tøs i dig ( griner ) glæder mig til at møde dig på Søndag...........ses
Suk................. Vogt dig for kopierne - jeg er en original |
|
|
Mintz |
Lagt på d. 20/01-2006 13:03
|
Øvet medlem Antal indlæg: 156 |
Suk skrev: THAI-ØL SKAL DRIKKES I THAILAND ! HEhe Enig.. men jeg har aldrig får lov til drikker det i Thailand Goddag
เมื่อรู้สึกตัวก็สายเกินไป หมื่นพันที่เธอผ่านชาย หัวใจเธอจึงเย็นชา |
|
|
xxxx |
Lagt på d. 20/01-2006 13:10
|
Erfarent medlem Antal indlæg: 1135 |
Suk Du rutter altsaa ogsaa med pengene.. en kasse Chang ( flasker ) koster 350 - 360 thb Det svarer til 24 daaser...... le-si Redigeret af xxxx d. 20/01-2006 13:12 |
|
|
jorn |
Lagt på d. 20/01-2006 13:35
|
Øvet medlem Antal indlæg: 307 |
Ja-ja! Suk! du maa gerne drille! og le-si nej! jeg er ikke oelkender! Det er muligt at der "feminit" at tilsaette is til sin oel! nej jeg siger ikke at leo er det samme som tuborg, men at de er af samme type! Men for ligesom, at at saette tingene ind i et persektiv, der maaske er lettera at forstaa: Oel er som kvinder: Den foerste gang man nyder en af dem, er maaske ikke den bedste, men man vil aldrig glemme det. Naar man bliver aeldre og mere moden, saa har man en tendens til at heange ud med den samme, men naar det ikke er muligt. saa snupper man gerne noget andet. Fordi man elsker en, behover man jo ikke at hade alle de andre! Det er kun ikke formen og temperaturen der taeller, men ogsaa farven og duften. Jomfrulighed er en fristelse, men ikke en kvalitet, alder er ikke et oenske, men et gode. Desto flere mand indtager, desdo bedre bliver de! Fordi din nabo elsker en, behover du jo ikke at elske den samme! husk at kaerlighed goer blind! Der findes lige saa mange forskellige typer oel, som der findes af kvinde tyber! Det er i alle aldere og former. Elsk en og nyd resten! Skaal !drenge, jeg skal paa druk!; “Music is the only language I whirly understand"
|
|
|
ben |
Lagt på d. 21/01-2006 03:51
|
Øvet medlem Antal indlæg: 438 |
Glemte at kommentere paa Phuket oel - de kar eksisteret laenge (har enda set dem i DK) men har nu re-startet deres kampagne og jeg nappede en 5-6 stykker paa en aften - dejlig mild og rund (5%) og kan anbefales. Minder lidt om Erdinger syntes jeg. Skaal! |
|
|
Robert Kronberg |
Lagt på d. 21/01-2006 08:00
|
Antal indlæg: 3779 |
Hej jorn, Jeg tror, der er en pointe i det med kultur, om hvor kold en øl skal være. Hvis man køber sin øl i en traditionel Thai-kiosk, så kommer den endda nærmest fra fryseren. Men varmen gør også, at "kælderkold" hurtig ville blive for varm. Jeg har selv fået den dårlige vane at smide øl i fryseren, men nogle gange eksploderer de der inde. Det mest irriterende ved is er, når man drikker af glasset, og den store isterning flyder hen foran munden, så der ikke kommer noget øl i munden, men man blot sidder og suger af et fyldt glas. Det er lidt utjekket. Thaierne er bedre til at takle det problem. Noget andet irreterende ved is er, når man drikker langsomt og isen smelter ud i øllen, så den sidste tredjedel øl er blandet med vand. Ligesom MisterM kan jeg bliver påvirket af øl-pigerne. Men under normale omstændigheder, hvis der er "stor" prisforskel mellem Chang og de andre, så vælger jeg Chang, simpelthen fordi jeg ikke vil betale 40 Baht mere for blot et navn. Privat køber jeg altid Chang. Jeg synes faktisk heller ikke, at de andre smager bedre som sådan. Hvis jeg ved, der skal drikkes mange, holder jeg mig fra Chang, da de giver voldsomme tømmermænd, så er Singha eller Heineken de ekstra Baht værd for at undgå et stort hovede. Tiger er blevet et stort hit i Bang Saen og Bangkok, og de giver endda øl væk i flæng (sponserer), så dem er jeg ved at vende mig til, men jeg har vist aldrig betalt for en Tiger endnu? Visum-hjælp og kurser i dansk i Bangkok:
- Danskundervisning - PIRO Consulting Group - Visum til Danmark - Consular Services Asia "Hvis du er i et land i 14 dage, så kan du skrive en roman, hvis du er der i et halvt år, så kan du skrive en artikel, men hvis du er der i 20 år, så kan du ikke skrive noget." |
|
|
Kimpil |
Lagt på d. 21/01-2006 08:20
|
Øvet medlem Antal indlæg: 161 |
Helt ærligt så er det ikke øllet, der har gjort mig forelsket i Thailand. I mine øjne erd et al sammen noget tyndt sprøjt uden nævneværdige smagsnuancer. Den bedste øl jeg fik under hele mit ophold i Thailand, var en Weinstephaner Weisse i Chiang Mai og så var den endda fra fad. Mit foretrukne alkoholindtag kom fra vodka og Red Bull og diverse cocktails. Hvis/når jeg bosætter mig i Thailand vil øllet komme fra mit eget lille hjemmebryggeri. Starter snart med et par venner et lille forsøg herhjemme.
Det er ikke hvad du gør - det er måden du gør det på
|
|
Spring til debat: |