Se indlæg
gadesælgere
|
|
Anonym Bruger |
Lagt på d. 25/09-2013 08:24
|
Øvet medlem Antal indlæg: 257 |
samme her den værste omgang tyndskid og madforgiftning jeg nogen sinde har fået i thailand, var en pilrådden hakkebøf hos tykke viggo i soi 7 på jomthien 11-12 tilbage, kostede 3 dage på hospitalet med drop og slanger og jeg skal gi dig. |
|
|
sony |
Lagt på d. 25/09-2013 09:06
|
Erfarent medlem Antal indlæg: 2037 |
Nemlig natty Don't always judge a book by its cover. En selv her er også kun blevet syg efter at have spist på et hotel, heldigvis var det den sidste dag, og kom hjem, men hold kæft jeg var syg ca ½ år efter. Savner KB Fusioner er for kujoner fck står for frederiksbeg cykel klub
Fodbold vor, du som er i Valby idrætspark Hellige vorde i FREM´s navn komme dit rige, ske din vilje på banen, således også i tabellen,giv os i dag vor 3 point, thi FREM er min klub, mit hjerte & min sjæl, i al evighed Forza.!!! |
|
|
hugoboerge |
Lagt på d. 25/09-2013 09:13
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 5534 |
Boes skrev: Jeg undgår også street food - har haft for mange " pottedage" - kan man sige. Den første tid i Thailand oplevedes det eksotisk og OK - men ikke langre. Det føles ikke rigtigt at sidde på et bulet fortov på vinglige plastikmøbler og dubiøs hygiejne, mens man spiser noget af tvivlsom alder hårdt krydret med MSG , mens man indhalerer de forbipasserende knallerters stinkende udstødninger. Opvaskebaljen på fortovet besøges flittigt af hunde katte og duer og indgyder mig meget lidt respekt mht renligheden af servicet. Saa kan det vist ikke siges meget bedre. Stort set det eneste jeg har koebt fra gaden paa Rama IV var fra frugtsaelgerne og ellers har jeg besoegt "hul i muren" steder hvor de er specialister saa som "Kuew Tiew" og "Kao Man Gai" og fra disse steder er det OK da raavaererne er friske pga hurtigt omloeb. Frugtsaelgerne paa Rama IV blev sendt paa kursus af BMA hvor de fik indlaert hygiejne og behandling af raavarer osv og disse frugtsaelgere er udstyret med et fint certifikat fra BMA. Jeg har naevnt det foer, men den vaerste omgang jeg har haft her i Thailand kom fra nogle marinerede sild paa en "verdenskendt" dansk restaurant her i Bangkok og anden gang fra en Food Court ved en PTT benzintank upcountry (tabte 3 kg paa een dag), saa jeg maa sige jeg er sluppet billigt. Da jeg boede i Jakarta var det stensikkert at een gang om maaneden fik man "Jakarta mave" saa det var "spaendende" at koere paa kontoret om morgenen og se om man naaede toenden. Heldigvis ingen uheld. |
|
|
rinpoche |
Lagt på d. 25/09-2013 09:29
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 5069 |
Selv om jeg udmærket forstår Boes` og andres indvendinger omkring hygiejnen på gadekøkkener, så mener jeg nu godt nok at det er en illusion at tro at det nødvendigvis er bedre på restauranter. I det mindste kan man ved selvsyn iagttage hvorledes maden bliver tilberedt på et gadekøkken, det kan man ikke i en restaurant. Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så er det videre til den næste. Og som jeg tidligere har været inde på, så er maden på gadekøkkener ufravigeligt enten langtidskogt eller lynstegt i rygende varm olie. Når jeg hører om folk der har fået maveonde i Thailand, så er det så at sige aldrig når de frekventerer gadekøkkener, men derimod andre steder. Jeg har selv prøvet det en gang, da jeg i min salige uvidenhed gik med til at spise Larp Neua Dip, en ret fra Esan bestående af bla. råt hakket oksekød. Anede ikke hvad det var dengang, Det var nogle hyggelige lærere fra Khon Khaen universitet, jeg havde mødt på Phu Kradung, der ville give mig en rigtig autentisk madoplevelse. Ja, taaak ska` du ellers have. Det viste sig at blive noget af en "oplevelse" efterfølgende. Jeg lå underdrejet i flere dage og gik glip af en total solformørkelse. Og så skulle jeg tilmed videre på min færd efter et par dage, uden at være helt rekonstitueret. Det er den eneste gang jeg overvejede at bruge en "butt plug" for at kunne dæmme op for "udladningerne". |
|
|
Frank |
Lagt på d. 25/09-2013 09:33
|
Erfarent medlem Antal indlæg: 2141 |
En af de gode sider ved gadekøkkener er, at de ikke kan skjule noget. Man kan se hvordan forholdene er og vurdere, om det er noget man tør udsætte sig selv for. Den samme gode side eksisterer normalt ikke på almindelige restauranter. Her tager de fleste chancen i uvidenhed. Og hvis man fik eller tog sig muligheden for at undersøge køkkenet, så tror jeg, at man i flere tilfælde ville flygte til det nærmeste gadekøkken. Og apropos dårlig mave efter besøg, så har selv The Fat Duck i England og Noma i Danmark sendt gæster hjem med dårlig mave. Så selv rengjorte, renskurede overflader og flere Michelin stjerner er ikke en garanti, selv om det sikkert hjælper. |
|
|
hugoboerge |
Lagt på d. 25/09-2013 09:44
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 5534 |
I Singapore bliver alle restauranter/food courts osv opdelt i kategorier A til E. Det kunne vaere interessant om myndighederne her kunne indfoere det samme (uden korruption). Det siger sig selv at alle 5* hoteller befinder sig i kategori A men det er pudsigt at se i nogle food courts hvor koen er stoerst og det er kategori C. |
|
|
OleH |
Lagt på d. 25/09-2013 09:53
|
Øvet medlem Antal indlæg: 458 |
rinpoche skrev: Selv om jeg udmærket forstår Boes` og andres indvendinger omkring hygiejnen på gadekøkkener, så mener jeg nu godt nok at det er en illusion at tro at det nødvendigvis er bedre på restauranter. I det mindste kan man ved selvsyn iagttage hvorledes maden bliver tilberedt på et gadekøkken, det kan man ikke i en restaurant. Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så er det videre til den næste. Og som jeg tidligere har været inde på, så er maden på gadekøkkener ufravigeligt enten langtidskogt eller lynstegt i rygende varm olie. Når jeg hører om folk der har fået maveonde i Thailand, så er det så at sige aldrig når de frekventerer gadekøkkener, men derimod andre steder. Jeg har selv prøvet det en gang, da jeg i min salige uvidenhed gik med til at spise Larp Neua Dip, en ret fra Esan bestående af bla. råt hakket oksekød. Anede ikke hvad det var dengang, Det var nogle hyggelige lærere fra Khon Khaen universitet, jeg havde mødt på Phu Kradung, der ville give mig en rigtig autentisk madoplevelse. Ja, taaak ska` du ellers have. Det viste sig at blive noget af en "oplevelse" efterfølgende. Jeg lå underdrejet i flere dage og gik glip af en total solformørkelse. Og så skulle jeg tilmed videre på min færd efter et par dage, uden at være helt rekonstitueret. Det er den eneste gang jeg overvejede at bruge en "butt plug" for at kunne dæmme op for "udladningerne". Jeg er flere gange blevet tilbudt Larp Neua Dip i Khon Kaen, men har altid takket nej, efter at have fået at vide, hvad retten bestod af, så det har måske reddet mig fra en gang mavepine, eller det, der er værre. Og så har jeg oplevet en gang, at vandet, som et gadekøkken serverede, var dårligt. Det var på Sukhumvit Road i Bangkok. Jeg og en anden dansker var meget tørstige, så vi var hurtige til at drikke. Havde vi haft lidt mindre travlt, ville vi sikkert have bemærket vandets dårlige lugt, men det nåede vi altså ikke. Jeg drak dog kun en enkelt slurk vand og kunne nøjes med, at min mave rumlede fælt i et par timer. Min ven derimod drak mere vand og fik mavepine. Men jeg køber gerne mad fra gadekøkkener, selvfølgelig går jeg efter steder, der ser ordentlige ud, og hvor der er mange thai kunder. En af mine livretter er Pad Thai, men ikke, som de fleste restauranter laver den. Jeg foretrækker at købe den fra et gadekøkken, der kun laver Pad Thai, så kan den smage vidunderligt. |
|
|
buick |
Lagt på d. 25/09-2013 09:58
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 549 |
Jeg tager med glæde risikoen for en gang tynd mave (har dog aldrig fået det) for at kunne nyde den fantastiske mad de servere i gadekøkkenerne, det er jo her du får maden som den skal være ikke noget med studier fra kogebøger og fine små kviste men autendisk mad som lært igennem generationer. En regl er der dog se lige hvem som sidder der, er den fyldt med thaier så er du sikker og maden er fantastisk men er den tom så gå videre hugoboerge skrev: Boes skrev: Jeg undgår også street food - har haft for mange " pottedage" - kan man sige. Den første tid i Thailand oplevedes det eksotisk og OK - men ikke langre. Det føles ikke rigtigt at sidde på et bulet fortov på vinglige plastikmøbler og dubiøs hygiejne, mens man spiser noget af tvivlsom alder hårdt krydret med MSG , mens man indhalerer de forbipasserende knallerters stinkende udstødninger. Opvaskebaljen på fortovet besøges flittigt af hunde katte og duer og indgyder mig meget lidt respekt mht renligheden af servicet. Saa kan det vist ikke siges meget bedre. Stort set det eneste jeg har koebt fra gaden paa Rama IV var fra frugtsaelgerne og ellers har jeg besoegt "hul i muren" steder hvor de er specialister saa som "Kuew Tiew" og "Kao Man Gai" og fra disse steder er det OK da raavaererne er friske pga hurtigt omloeb. Frugtsaelgerne paa Rama IV blev sendt paa kursus af BMA hvor de fik indlaert hygiejne og behandling af raavarer osv og disse frugtsaelgere er udstyret med et fint certifikat fra BMA. Jeg har naevnt det foer, men den vaerste omgang jeg har haft her i Thailand kom fra nogle marinerede sild paa en "verdenskendt" dansk restaurant her i Bangkok og anden gang fra en Food Court ved en PTT benzintank upcountry (tabte 3 kg paa een dag), saa jeg maa sige jeg er sluppet billigt. Da jeg boede i Jakarta var det stensikkert at een gang om maaneden fik man "Jakarta mave" saa det var "spaendende" at koere paa kontoret om morgenen og se om man naaede toenden. Heldigvis ingen uheld. |
|
|
kiml |
Lagt på d. 25/09-2013 10:04
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 686 |
et er sikkert Thaierne er vilde med dem, og det er det det går ud på at sælge til dem. mange gade sælgere har der bestemte horn/lyd, der er en af dem i Soi Buffalo der banker 2 morder stænger mod hinanden, og der går ikke lang tid før der fuldt hus. rinpoche skrev: Longway skrev: Med hensyn til mad fra gadekoekkener, jeg kan nu ikke faa oeje paa den helt store gastronomiske oplevelse, det kan spises, men saa heller ikke mere...... Toervejr i Bkk. Der er jeg så noget uenig. Mange gadekøkkener specialiserer sig i een eller enkelte få retter, som de tilbereder til perfektion. Hvis de ikke kunne dette, ville de være "out of business" i løbet af få dage. For thaier er mad ikke kun noget man spiser, det skal dæleme være i orden, det skal være lækkert. Det er nærmest en religion. Prøv at gå ind på en restaurant og bestil fx. nudelsuppe, rissuppe, khao khaa moo, khao man gai. Retter som mange gadekøkkener specialiserer sig i. Og se hvor godt det smager på en restaurant. Jeg synes at gadekøkkener virkelig leverer varen. mvh |
|
|
Boes |
Lagt på d. 25/09-2013 11:32
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2688 |
Jeg er da helt enig i at en dug og stearinlys på bordet ikke er nogen som helst garanti for good food. Hvilket jeg måtte sande i år efter et besøg på Suk Soi 8 i Bkk , hvor jeg på den danske restaurant fik et stk tartar smørrebrød som efter ca. 6 timer udløste 3 døgn , narmest konstant på potten. Men OK, som nam nar, det er hvad der kan ske når man spiser råt kød i troperne. Det meste handler om sund fornuft.... "The difference between stupidity and genius is that genius has its limits."
Albert Einstein |
|
|
hugoboerge |
Lagt på d. 25/09-2013 11:43
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 5534 |
Boes skrev: Jeg er da helt enig i at en dug og stearinlys på bordet ikke er nogen som helst garanti for good food. Hvilket jeg måtte sande i år efter et besøg på Suk Soi 8 i Bkk , hvor jeg på den danske restaurant fik et stk tartar smørrebrød som efter ca. 6 timer udløste 3 døgn , narmest konstant på potten. Men OK, som nam nar, det er hvad der kan ske når man spiser råt kød i troperne. Det meste handler om sund fornuft.... Tartar i troperne = det rene selvmord |
|
|
Anonym Bruger |
Lagt på d. 25/09-2013 14:19
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 776 |
hugoboerge skrev: Boes skrev: Jeg er da helt enig i at en dug og stearinlys på bordet ikke er nogen som helst garanti for good food. Hvilket jeg måtte sande i år efter et besøg på Suk Soi 8 i Bkk , hvor jeg på den danske restaurant fik et stk tartar smørrebrød som efter ca. 6 timer udløste 3 døgn , narmest konstant på potten. Men OK, som nam nar, det er hvad der kan ske når man spiser råt kød i troperne. Det meste handler om sund fornuft.... Tartar i troperne = det rene selvmord |
|
|
Boes |
Lagt på d. 25/09-2013 15:36
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2688 |
Det gik ellers fint nok når jeg købte ( friskhakket x 2) kalveinderlår hos Tops i Central Plaza Udon Thani - gentagne gange - prima kvalitet, hjemmebagt tysk rugbrød + rødløg + kapers + rå aggeblomme + Iced Aalborg Export = Somtam slang dig I vaggen, som vi siger I Sverige.....
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits."
Albert Einstein |
|
|
Longway |
Lagt på d. 25/09-2013 15:52
|
Erfarent medlem Antal indlæg: 1079 |
Om der er lys paa bordet er selvfoelgelig ikke nogen garanti, man ser ikke hvad som sker i koekkenet, gadekoekkenet der ser man alt, og meget af det jeg ser behager bestemt ikke mig.....GYS ! Som jeg skrev i et tidligere indlaeg, den vaerste maveinfektion jeg har haft stammede fra en pakke tyske poelser fra foodland. ang. at vaere " Macho " naar man haelder chili ned. 55555 jeg syntes nu der virker mere feminint og latterligt naar de sidder og er gasblaa i hovedet, om man kan vende sig til vinstyrke som ryster, jeg tror ikke at jeg kan.......dvs. jeg har nu heller ingen intentioner om at skulle spise vindstyrke 15.. Jeg spiser hvad jeg bryder mig om... :-) I dag er retten boller i karry, de har noget laekkert karry her i landet. uhmmm..... Mvh. Chiliposen.
At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ. ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ |
|
|
vandango |
Lagt på d. 25/09-2013 17:12
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 3980 |
Så¨er jeg nok lidt Macho. Har trænet mig op i at spise chili, kan huske at jeg sad jamrende og savlende i stuen herhjemme, når jeg spiste rå chilli. Herefter en tur til Chiang Mai med en chili spisende ex. Da jeg nåede op på 20 chilier i én ret sagde hun, nu kan du spise overalt i Thailand uden at bekymre dig. I dag skal jeg have spicy engang i mellem. Den med boller i karry skal jeg prøve, dog med grøn karrypasta og kokos mælk, og ellers se hvad der klæder retten. |
|
|
Longway |
Lagt på d. 25/09-2013 17:45
|
Erfarent medlem Antal indlæg: 1079 |
Groen karrypasta og kokosmaelk,saa er vi jo naesten ovre i noget masaman som smager saa englene begynder at synge, der bruger man ej chili, da det er en speciel masaman karry man bruger til den ret, den ligger fint i mine loeg, altsaa smagsloeg... Naar min kone feks. laver stuvet hvidkaal og deller, saa overhaelder jeg med sort peber, saa siger hun : slap nu lidt af.. hehehe....I soenderjylland bruger de vist nok kanel til denne ret...men i aarhus bruger vi peber...Mens hun saa sidder og siger pas nu paa, saa driver sved og taare ud af hende pga. en vindstyke 15...55555555555 Redigeret af Longway d. 25/09-2013 17:49 Mvh. Chiliposen.
At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ. ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ |
|
|
1viggovax |
Lagt på d. 25/09-2013 17:48
|
Øvet medlem Antal indlæg: 376 |
number1kk skrev: samme her den værste omgang tyndskid og madforgiftning jeg nogen sinde har fået i thailand, var en pilrådden hakkebøf hos tykke viggo i soi 7 på jomthien 11-12 tilbage, kostede 3 dage på hospitalet med drop og slanger og jeg skal gi dig. nu ved jeg jo ikke hvem du er men jeg kan ikke genkende din historie og jeg mener også at din mening om min vægt er noget af en rådden bemærkning og vil selvfølgelig afvise den falske anlage som kommer her efter 12 år Redigeret af 1viggovax d. 25/09-2013 18:00 |
|
|
rinpoche |
Lagt på d. 25/09-2013 21:18
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 5069 |
vandango skrev: Så¨er jeg nok lidt Macho. Har trænet mig op i at spise chili, kan huske at jeg sad jamrende og savlende i stuen herhjemme, når jeg spiste rå chilli. Det kan meget vel være at du er lidt "macho" når du spiser chili. Men i andre henseender er du vist ikke ligefrem dette. Kan du huske, at du ikke turde deltage i risdyrkning fordi du var bange for slanger? Din machismo hænger godt nok i en tynd tråd |
|
|
Longway |
Lagt på d. 25/09-2013 22:06
|
Erfarent medlem Antal indlæg: 1079 |
Rin altsaa, hehehe. jeg husker ogsaa den melding, men med tid kommer der haar paa brystet......Maaske. Hva' Vandango, nu er det mobbetid, men du kan ta' det...5555 Mvh. Chiliposen.
At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ. ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ |
|
|
Longway |
Lagt på d. 25/09-2013 23:34
|
Erfarent medlem Antal indlæg: 1079 |
rinpoche skrev: Selv om jeg udmærket forstår Boes` og andres indvendinger omkring hygiejnen på gadekøkkener, så mener jeg nu godt nok at det er en illusion at tro at det nødvendigvis er bedre på restauranter. I det mindste kan man ved selvsyn iagttage hvorledes maden bliver tilberedt på et gadekøkken, det kan man ikke i en restaurant. Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så er det videre til den næste. Og som jeg tidligere har været inde på, så er maden på gadekøkkener ufravigeligt enten langtidskogt eller lynstegt i rygende varm olie. Når jeg hører om folk der har fået maveonde i Thailand, så er det så at sige aldrig når de frekventerer gadekøkkener, men derimod andre steder. Jeg har selv prøvet det en gang, da jeg i min salige uvidenhed gik med til at spise Larp Neua Dip, en ret fra Esan bestående af bla. råt hakket oksekød. Anede ikke hvad det var dengang, Det var nogle hyggelige lærere fra Khon Khaen universitet, jeg havde mødt på Phu Kradung, der ville give mig en rigtig autentisk madoplevelse. Ja, taaak ska` du ellers have. Det viste sig at blive noget af en "oplevelse" efterfølgende. Jeg lå underdrejet i flere dage og gik glip af en total solformørkelse. Og så skulle jeg tilmed videre på min færd efter et par dage, uden at være helt rekonstitueret. Det er den eneste gang jeg overvejede at bruge en "butt plug" for at kunne dæmme op for "udladningerne". Kanon humor....Ahahaha....... Mvh. Chiliposen.
At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ. ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ |
|
Spring til debat: |