Se indlæg
 Udskriv debat
thai kvinde gravid
christoffer
Badedyr skrev:
Var på den danske ambassad for kort tid siden, hvor en thai dame var inde for at søge pas til hendes barn, som hun sagde der inde hun havde med en dansk mand, og hun havde papir med osv osv...

Hun blev spurgt om hun var gift med den danske mand, hvor hun svaret nej, , så fik hun at vide at barnet IKKE kan få dansk pas, hvis hun ikke er gift med den danske far, så hun blev sendt ud/væk fra ambassaden....

Bare en info, fra noget jeg selv sad og hørt på inde på ambassaden jeg giver videre...

Forsat en dejlige dag til jer alle sammen, og pas på jer selv der ude i den store verden..Sunflower



Jeg har lige tjekket på nyidanmark.dk, hvis de gifter sig senere så vil barnet også kunne få dansk statsborgerskab.

1. Statsborgerskab ved fødslen

Det er dine forældres statsborgerskab, der har betydning for, om du er dansk statsborger ved fødslen. De nærmere regler findes i indfødsretsloven. Det er den gældende lov på tidspunktet for din fødsel, der er afgørende for, hvilke regler der gælder for dig:

Hvis du er født af forældre, som på fødselstidspunktet har indgået ægteskab, har du fået dansk statsborgerskab, hvis du er født:

•før den 1. januar 1979, og din far er dansk, eller
•den 1. januar 1979 eller senere, og din mor eller far er dansk.
Hvis du er født af forældre, som på fødselstidspunktet ikke har indgået ægteskab, har du erhvervet dansk statsborgerskab:


•hvis din mor er dansk, uanset hvornår du er født, eller
•hvis kun din far er dansk, og du er født i Danmark den 1.
februar 1999 eller senere
Hvis din mor er udenlandsk, og din far er dansk, og du enten er født før 1. februar 1999, eller du er født i udlandet, er du således ikke dansk statsborger. Hvis dine forældre senere indgår ægteskab, bliver du dog dansk med virkning fra ægteskabets indgåelse.

Den gældende indfødsretslov

Ifølge § 1 i den gældende indfødsretslov erhverver et barn automatisk dansk statsborgerskab ved fødslen, hvis forældrene er gift, og enten faderen eller moderen er dansk. Dette gælder uanset, hvor i verden barnet er født.

Er barnets forældre ikke gift ved fødslen, får barnet automatisk dansk indfødsret, hvis moderen er dansk. Er moderen udlænding og faderen dansk, får barnet kun automatisk dansk indfødsret, hvis barnet er født i Danmark. Er barnet derimod født i udlandet, skal barnet søge om dansk indfødsret ved naturalisation.

Venlig hilsen


Christoffer
 
Robert Kronberg
claus31130 skrev:
jesperfrb skrev:
Korrekt Claus, men man skal vedkende sig faderskabet på hospitalet først!
Men ellers har du helt ret!
Ja for hospitalet laver de papirer man skal bruge for at få en fødsels attest ... Desværre når der er en farang indblandet, skal moderen være tilstede, hvis faderen er thai, kan dennne selv ordne papir arbejdet .. måtte rende nogle gange forgæves på hospitalet da vores knægt blev født...

Vores knægt kom så til verden udenfor den kommune (amphoer) hvor vi er tilmeldt, så da vi var kommet hjem fra Hospitalet i storbyen , skulle vi rundt på et par kontorer mere for at få ham tilmeldt med adresse, og sundheds systemet osv.. det tager lidt tid det hele....


Vi brugte et offentligt hospital i Bangkok, og de ordnede selv fødselsattesten for os (min kone er laot, så vi er begge udlændinge). Dog mener jeg, at vi betalte en meget lille gebyr for det.

Til nolge andre indlæg: En mand kan kun "tilmelde" sit barn til ambassaden, hvis man er gift, eller når man er blevet gift.

Hilsen, Robert
Visum-hjælp og kurser i dansk i Bangkok:
- Danskundervisning - PIRO Consulting Group
- Visum til Danmark - Consular Services Asia

"Hvis du er i et land i 14 dage, så kan du skrive en roman,
hvis du er der i et halvt år, så kan du skrive en artikel,
men hvis du er der i 20 år, så kan du ikke skrive noget.
"
 
http://www.danishschool.dk/thailand/
AL 48
Til nolge andre indlæg: En mand kan kun "tilmelde" sit barn til ambassaden, hvis man er gift, eller når man er blevet gift.

Hilsen, Robert
--------------------------------------------------------------------------------
Hvad er forskellen??
Hej,-Anton
 
Spring til debat: