Se indlæg
Thailand Portalen (version 2004) » Thailandsk mad i Danmark og dansk mad i Thailand » Opskrifter og gode råd
 Udskriv debat
koldskål
dutling68
er det mon muligt at lave sig en god gang koldskål her i thailand har søgt lidt på nettet hvordan man laver den uden kærnemælk men så skal man bruge tykmælk og A38......ja er det muligt.... er blevet lun på det da jeg ikke har fået det i snart 9 år så det må være snart på tide Sunflower
Jeg brugte de fleste af mine penge på sprut, kvinder og hurtige biler. Resten ødslede jeg væk...........
 
handy
dutling68 skrev:

er det mon muligt at lave sig en god gang koldskål her i thailand har søgt lidt på nettet hvordan man laver den uden kærnemælk men så skal man bruge tykmælk og A38......ja er det muligt.... er blevet lun på det da jeg ikke har fået det i snart 9 år så det må være snart på tide Sunflower



på vores årlige ferie til Danmark der bliver det også til nogle liter der hopper op i kurven samt et par poser junkere...men tror det er godt for mit forhold til badevægten at det forsætter med at være en Danmark ting men håber det bedste for dig.....
 
jens
Du kan vel købe et par liter piskefløde og kærne til smør(det er bare et spørgsmål om at piske længe nok).
Så har du da smør og kærnemælk, og frisk piskefløde har de da i alle supermarkeder i Thailand efterhånden til ca 130 baht pr liter.
Kammerjunkerne må du nok selv bage, der kan du jo så bruge smørret.
 
Webmaster
jens skrev:

Du kan vel købe et par liter piskefløde og kærne til smør(det er bare et spørgsmål om at piske længe nok).
Så har du da smør og kærnemælk, og frisk piskefløde har de da i alle supermarkeder i Thailand efterhånden til ca 130 baht pr liter.
Kammerjunkerne må du nok selv bage, der kan du jo så bruge smørret.

Her er en video med processen af at kerne smør:



Jeps, var selv nysgerrig på processen.

I stedet for kammer junker, så kan du evt. lave nogle ristede brødtern. Smager skide godt i kold koldskål mens de stadig er varme.

Her er en opskrift med kanel:
- Kanelcroutoner
Med venlig hilsen

Webmaster
Email: webmaster@dansk-thai.dk
Website: www.thailand-portalen.dk

Ytringsfrihed er ikke retten til at sige, hvad vi har lyst til, hvornår vi har lyst. Det er retten til at sige, hvad vi har lyst til, dér hvor vi har fået lov til det.
 
http://www.thailand-portalen.dk
sudsakhon
Med hjemmelavet smør og kærnemælk, bliver smagen ofte lidt flad.

Vi er vænnet til Lurpak, og forskellen er, at fløden er let syrnet.

Det kan man selv sætte i gang, ved et skvæt A38
Find det, der svarer til det i Thailand. skal bare indeholde mælkesyrebakterier. F.eks alle Lactobacillus acidophilus, som alm. A38. (det står på flasken).
Yakult indeholder Lactobacillus casei, den er også OK.

Så blander man et skvæt at det i den frisk fløde, og lader stå på køl natten over.

Kærn smørret som vist og husk at salte det lidt.

Kærnemælken, eller vallen, drænes fra og kan enten bruges til at lave tykmælk eller bruges til koldskål

Tykmælk er sødmælk, med et skvæt af kærnemælken i. Og lad stå køligt til passende konsistens


PS: Kammerjunkere er snyde nemme at lave selv
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Phra_Aphai_Mani
dutling68
siger mange tak jeres hjælp jeg vil kigge nærmere på det Sunflower
Jeg brugte de fleste af mine penge på sprut, kvinder og hurtige biler. Resten ødslede jeg væk...........
 
1viggovax
jeg køber buttermilk i supermarket det er kærnemælk det er jo nemtSmile
 
1viggovax
jeg køber buttermilk i supermarket, det er kernemælk og derfra er det nemt
 
dutling68
hvad er det for et supermarket og har du et navn evt på thai
Jeg brugte de fleste af mine penge på sprut, kvinder og hurtige biler. Resten ødslede jeg væk...........
 
1viggovax
jeg har købt i frendship og foo0dland i pattaya må dog sige at nogle gange har der været udsolgt, det er små plast flaker med ca 700 ml. pisker æggeblomer og sukker og evt. valiasukker og lidt citron og hviderne piskes som flødeskum og duttes på før servering, men ok flødeskum er nr et, jeg mener buttermilk står sammen,tæt på fløden, noden gange beuger jeg cornflask idet for kermerjunker af dovenskab, men smak og behag velbekommen
viggovas sattahipAngel
 
dutling68
mange tak for dit svar Sunflower
Jeg brugte de fleste af mine penge på sprut, kvinder og hurtige biler. Resten ødslede jeg væk...........
 
sudsakhon
Også nyt for mig :-)

Jeg havde ikke set, at man kunne købe buttermilk.

Det gør det hele noget nemmere.
Og så er den kærnede mælk man kan købe nok tættere i den syrlige smag, vi holder af.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Phra_Aphai_Mani
1viggovax
perfekt til æbleskiver hyggeWinkhvis man har en æbleskivepande
 
sudsakhon
Jeg er sikker på at man kan skaffe en æbleskivepande i Thailand. De laver en lokal æbleskive i samme næsten slags pande. (khrannom krok... ขนมครก )

Sådan en har jeg i al fald brugt med stor succes

Æbleskiver falder nemlig fint i thailænderes smag for det søde. Og jeg scorede nemme points
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Phra_Aphai_Mani
1viggovax
jeg har pande fra DK OG NATRON MEN kan bruge bagepulver, man bliver sgu helt lækker sulten, men pt kan jeg desværre ikke gå uden krykker og slet ikke stå ved komfuret,og det er ikke noget min husholder kan lave, så må venteSunflower
 
1viggovax
der kan laves super del. pandekager med buttermilk, nok for idag
 
sudsakhon
god bedring 1viggovax.. ;-)

Jeg slapper af fra en stresset hverdag ved at stå i køkkenet..

Ville føle, at noget manglede, hvis jeg var henvist til sofaen.

I øvrig kan man altid erstatte natron med bagepulver, og omvendt

Bare man husker, at tilsætte lidt syre til natronen.
Med bagepulver er syre ikke nødvendigt, da den syre, der skal bruges, så at sige er indbygget.

Jeg har aldrig prøvet at lav pandekager med kærnemælk. Kun blinis. (og boghvede) når jeg laver dem til stenbiderrogn sæsonen.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Phra_Aphai_Mani
Anonym Bruger
snak om pandekager, måske lidt udenfor emnet, men kan nogen fortælle mig hvor jeg kan købe en elektrisk pandekage/tortilla presse?
 
sudsakhon
Tænker du ikke på et vaffeljern?

Både pandekage og tortilla laves på åben pande.

Men jeg tror, at du skal købe i "vesten", men til gengæld koster et billigt ikke mere end fra ca. 50-75,.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Phra_Aphai_Mani
Anonym Bruger
sudsakhon skrev:

Tænker du ikke på et vaffeljern?

Både pandekage og tortilla laves på åben pande.

Men jeg tror, at du skal købe i "vesten", men til gengæld koster et billigt ikke mere end fra ca. 50-75,.


nej jeg tænker på en tortilla presse, ved udemærket godt hvad et vaffeljern er, og det har ikke en skid med en tortilla presse at gøre
jeg har et billede med aner ikke hvordan faen man oploader et billede her på dette forum
 
Spring til debat: