Se indlæg
 Udskriv debat
»En aften, vi lå til ankers ud for Bangkok, blev »kusselejderen« sat,«
JohnBKK
http://www.b.dk/k...jderen-sat

En sømands bekendelser..

»Piger kom ud i små både og kravlede ombord, iført lange, opslidsede kjoler og stiletter, og så var der fest! Jeg havde ikke låst min dør, så pludselig væltede der en pige ind til mig og lagde sig i køjen: »I sleep here«? »Nej det skal du ikke, lille ven!«

[img]http://b.bimg.dk/node-images/669/14/960x/14669336-3.jpg[/img] is not a valid Image.
Redigeret af JohnBKK d. 09/09-2016 12:44
 
hugoboerge
JohnBKK skrev:

http://www.b.dk/k...jderen-sat

En sømands bekendelser..

»Piger kom ud i små både og kravlede ombord, iført lange, opslidsede kjoler og stiletter, og så var der fest! Jeg havde ikke låst min dør, så pludselig væltede der en pige ind til mig og lagde sig i køjen: »I sleep here«? »Nej det skal du ikke, lille ven!«

[img]http://b.bimg.dk/node-images/669/14/960x/14669336-3.jpg[/img] is not a valid Image.


Nu er vedkommende som fortaeller historien jo ikke til damer, men ellers er det noget af en oplevelse for soeens folk.
 
thongsala
Jeg elsker bare de der historier.Det er jo alt sammen noget fra en tid,som aldrig kommer igen.
 
hugoboerge
thongsala skrev:

Jeg elsker bare de der historier.Det er jo alt sammen noget fra en tid,som aldrig kommer igen.


Helt korrekt. Her er en masse soeroever historier plus billeder inkl. billeder af den beroemte "lejder".

snesejler.dk

Linker lige til side 77 omkring Myggen, Venus Bar og Marineklubben.

snesejler.dk/bill77.htm
 
Webmaster
JP har også noget om emnet:
- http://www.jyllan...historien/
Med venlig hilsen

Webmaster
Email: webmaster@dansk-thai.dk
Website: www.thailand-portalen.dk

Ytringsfrihed er ikke retten til at sige, hvad vi har lyst til, hvornår vi har lyst. Det er retten til at sige, hvad vi har lyst til, dér hvor vi har fået lov til det.
 
http://www.thailand-portalen.dk
hugoboerge
Webmaster skrev:

JP har også noget om emnet:
- http://www.jyllan...historien/



Det kraever abonnement at laese artiklen, men her er teksten:

»Hvis man maler neglene røde, sidder på hånden til den sover og så gokker den af, er det, som om det er en anden, der gør det.«

Tricket til det frække sansebedrag kommer fra en kronraget sømand i hvid herreundertrøje med skæve tænder og tusser på overarmene. Han er en af de hollandske sømænd, der indgår i den videoinstallation, som er omdrejningspunktet for en ny udstilling på M/S Museet for Søfart, der graver i myterne omkring sømænds sagnomspundne sexliv på havet og i alverdens havne.

AKTUEL UDSTILLING
Sømænd og sexliv

Sømænds lyst, længsler, drømme og sexliv udforskes i udstillingen ”Sex & the Sea” på M/S Museet for Søfart. Udstillingen har både været i Rotterdam og Stockholm, før den landede i Helsingør, hvor M/S Museet for Søfart har tilført tableauerne egne genstande.
Udstillingen er lavet af installationskunstner Saskia Boddeke og filminstruktør Peter Greenaway. Tilsammenudgør de The Luperpedia Foundation, der arbejder med film, teater, musik og kunstinstallationer.
M/S Museet for Søfart undersøger i et forskningsprojekt sømandens seksualitet, myterne, sømandens kvinder, de kvindelige sømænds udfordringer samt sømænd og homoseksualitet. Forskningen munder bl.a. ud i en bog til december og en lydfortælling i januar 2017.
I løbet af udstillingsperioden (9. september - 13. august 2017) vil der være en række arrangementer – bl.a. tabusaloner og sømandsdating.
På udstillingen ”Sex & the Sea”, der er skabt af installationskunstner Saskia Boddeke og filminstruktør Peter Greenaway, er der lagt vægt på det sanselige og visuelle. Man kommer således tæt på dem, det hele handler om, nemlig sømændene, men også på erotiske dobbeltkokosnødder, der ligner en bagdel eller en kvindes skød, spanske grønne biller, der skulle være potensfremkaldende, men som i virkeligheden giver betændelse i svulmelegemet. Den såkaldte Buxton-havfrue skabt af en fiskehale, ståltråd og menneskehår og barmfagre galionsfigurer.

Gonorre og fladlus

I videoinstallationen fortæller garvede såvel som helt unge sømænd åbent om livet på søen, om de eftertragtede stakke af Playboy og Mens Mind, om kunsten at onanere lydløst, om den store forskel på luderne i Rotterdam, Indien og Japan, om gonorre og fladlus fra Brasilien og om at være sammen med en prostitueret, mens hendes barn ligger i fodenden af sengen.


Som en del af skibsudsmykningen viste frugtbarhedsgudinden Flora gerne bryst. Foto: Casper H. Christensen
Men videoen fortæller også om afsavn, eftertænksomhed, tolerance og længsel, om følelsen af at være en stor familie – også selvom man er homoseksuel. Om den berusende følelse af lykke og total frihed, når man kigger ud over åbent hav og om duften af land, der sniger sig ind i næsen, allerede et døgn før man kommer i havn. Om gåsehuden der rejser sig på overarmene ved lyden af et horn, der tuder, og om hvordan alle lande har sin helt egen lugt.

En af de erfarne sømænd kundgjorde engang, at man ikke havde oplevet noget, før man havde været sammen med en af de smukke, thailandske ”billy boys”.
Hans Hedegaard Andersen Sømand og forfatter
DEL
CITAT
Begærer de kun kvinder?

Sømændenes fortællinger bekræfter myten om det løsslupne liv i havnebyerne, men de understreger samtidig, at alle sømænd er forskellige og måske også lidt mere tolerante end de fleste. Installationskunstneren Saskia Boddeke har selv forklaret, at hendes værker altid kradser i overfladen, hvor man ikke forventer det:

»Det ser måske smukt og melankolsk ud, men mit budskab er fuldt af smerte, og jeg bruger skønheden til at åbne publikum for budskabet. Man må godt føle sig ilde til mode, for der er svære følelser på spil.«

I pressemeddelelsen skriver M/S Museet for Søfart, at udstillingen også er et »opgør med fortællingen om den heteroseksuelle sømand. For er det kun kvinder, de begærer og længes efter?«

Det tyder ind til videre på, at indstillingen til sex og seksualitet blandt sømænd har været – og stadig er – relativt åben, eksperimenterende og tolerant i forhold til resten af befolkningen.
Morten Tinning Museumsinspektør
DEL
CITAT
I et forskningsprojekt, som museet har søsat i forbindelse med udstillingen, er man i gang med gennem historiske beretninger, interviews og kønsforskningsteori at sætte spot på sømandens seksualitet.

Sømænd forud for deres tid

Museumsinspektør Morten Tinning forklarer, at der af naturlige årsager altid har været homoseksuelle sømænd, og at forskningen peger i retning af, at det kan have været nemmere at være homoseksuel til søs end på land, og måske stadig er det.

»Meget tyder på, at søfolk generelt har været mere åbne overfor forskellige seksuelle præferencer og seksualitet og dermed forud for deres tid i forhold til tolerance. Til søs handler det om at få skibet til at fungere effektivt og uden uheld. Arbejdet kommer først, og folks seksuelle præferencer er ofte sekundære. Dermed kan et homoseksuelt forhold nemmere have været noget, man måske ikke bifaldte, men så gennem fingre med. Man skal huske på, at de fleste sømænd er unge eventyrlystne mænd, som nok generelt var mere åbne og modtagelige end gennemsnittet,« forklarer Morten Tinning.

På det tidspunkt var det meget almindeligt, at tjenerne på færgerne var homoseksuelle, men det er mit helt klare indtryk, at det var noget søfolk anså for ulækkert.
Hans Hedegaard Andersen Sømand og forfatter
DEL
CITAT
Tabu og længsel

Sømand igennem et langt liv, Hans Hedegaard Andersen, der for nyligt er udkommet med søfartsromanen ”Manden i Månen” kan ikke genkende det tolerante billede fra sine egne erfaringer. Han beskriver snarere indstillingen blandt sømænd som »meget gammeldags«, og homoseksualitet som tabu og noget, der bliver talt nedsættende om. Personligt har han aldrig kendt til eller hørt om et homoseksuelt forhold blandt søfolk og kun haft en enkelt episode under en brandrunde på en DFDS-færge, hvor han tog to muskuløse tjenere i at være sammen i besætningens barområde.

»På det tidspunkt var det meget almindeligt, at tjenerne på færgerne var homoseksuelle, men det er mit helt klare indtryk, at det var noget søfolk anså for ulækkert,« siger Hans Hedegaard Andersen, der første gang stak til søs som 15-årig. Efter at have uddannet sig som mekaniker, maskintekniker og derefter skibsfører sejlede han siden 1993 bl.a. på skoleskibet ”Georg Stage” og for Mærsk.

Hans Hedegaard Andersen mindes dog en anekdote fra sine helt unge år, som gjorde indtryk.


På udstillingen kan man gå på opdagelse i alskens erotiske souvenirs, bl.a. dobbeltkokosnødder fra Seychellerne, som var i høj kurs på grund af deres æggende form. Foto: Anneli Karlsson
»En af de erfarne sømænd kundgjorde engang, at man ikke havde oplevet noget, før man havde været sammen med en af de smukke, thailandske ”billy boys” (såkaldte ladyboys, en kvindelig transkønnet eller en feminin homoseksuel mand, red.).«

Han genkender kontrasten mellem det hårde liv til søs og den længselsfulde melankoli, som udstillingen søger at skildre.

Magtesløshed til søs

»Som tillidsmand og skibslæge igennem mange år havde jeg en del samtaler, som ligeså godt kunne have været som præst eller sjælesørger. Det er ikke dagligdag at tale med hinanden om problemer og følelser, tværtimod, men mange sømænd har haft det svært. Nogle flygter fra noget, andre har et savn. Det er noget af det mest smertefulde, hvis dét derhjemme ikke er i orden, hvis der er knas med konen. Man har det ganske enkelt elendigt, fordi man er så langt væk og dermed er så magtesløs,« fortæller Hans Hedegaard Andersen.

Det tyder ind til videre på, at indstillingen til sex og seksualitet blandt sømænd har været – og stadig er – relativt åben, eksperimenterende og tolerant i forhold til resten af befolkningen.
Morten Tinning Museumsinspektør
DEL
CITAT
På udstillingen er der nok af fallossymboler bl.a. i form af enorme dildoformede øloplukkere, og igennem historien er der flere indikatorer, der ifølge Morten Tinning peger i retning af, at friheden om bord på et skib også har afstedkommet en potentiel frihed til at udleve latente lyster.

De farverige krydstogter

»Historisk set er der i meget mandsdominerede miljøer – for eksempel militæret, fængsler og til søs – meget, der tyder på, at mænd har eksperimenteret mere med seksualitet end gennemsnittet. Forskning omkring pirateri i 1600-tallet viser eksempelvis, hvordan nogle mænd levede i makkerskaber, såkaldt ”matelage”, og dermed fik en brormand, som de levede meget tæt med – både med og uden seksuelt samvær,« siger Morten Tinning, der desuden refererer til Herman Melvilles sømandsklassiker ”Moby Dick” fra 1851, i hvilken der igennem tiden er blevet analyseret på de homoseksuelle undertoner mellem jeg-fortælleren Ishmael og hans indfødte ven fra Sydhavsøerne, som han bl.a. deler seng med. Efter Anden Verdenskrig blev det almindeligt, at homoseksuelle mænd tog job som tjenere, stewarder, matroser og officerer på skibene i den nye og hastigt voksende krydstogtindustri.

»Det er nu kendt, at der på disse skibe opstod et lille og langt mere farverigt og mangfoldigt samfund i samfundet, hvor det eksempelvis ikke var så mærkeligt, hvis en mand klædte sig ud i dametøj og optrådte.«

Sømænd stikker ud

Når Morten Tinning i dag er i gang med en kvalitativ undersøgelse af danske sømænds sexliv gennem historien, sker det på skuldrene af psykiateren Preben Hertofts banebrydende undersøgelse af 400 unge mænds seksuelle adfærd, der blev publiceret i 1968. Undersøgelsen viser, at de deltagende sømænd havde en markant anderledes seksuel adfærd end andre unge danske mænd, bl.a. fordi de havde tidligere seksuel debut end gennemsnittet, havde flere seksuelle partnere samt flere oplevelser med prostituerede ligesom flere fik kønssygdomme. Desuden havde 23 pct. af søfolkene gjort en pige gravid, mens det generelle tal var 8 pct.

I en separat del af Hertofts undersøgelse omtaler nogle af sømændene også oplevelser med homoseksualitet til søs. En af de deltagende mænd svarer, at han sådan set syntes, at homoseksualitet er »noget svineri«, men tilføjer bl.a., at det jo ikke nytter at forbyde det. Samme sømand fortæller også, at han desuden tit havde været ude for homoseksuelle kontaktforsøg blandt andet fra kollegaer om bord. En enkelt gang havde han meldt det til styrmanden, som efterfølgende havde givet vedkommende en advarsel.

Kærlig omtale af kvinder

Morten Tinning understreger, at det er for tidligt at sige noget endeligt om resultatet af den igangværende forskningsundersøgelse.

»Men det tyder indtil videre på, at indstillingen til sex og seksualitet blandt sømænd har været – og stadig er – relativt åben, eksperimenterende og tolerant i forhold til resten af befolkningen. Sømændene lader eksempelvis ikke til at fortryde eller føle skam over deres forhold til prostituerede, og de beskriver ofte de kvinder, de møder, meget kærligt og romantisk,« fortæller Morten Tinning, der med forskningen håber at komme lidt tættere på sømandens liv, der i århundreder har haft en vigtig plads i den danske kulturhistorie.
 
birkedhoj
Da jeg sejlede coaster i det der hed Nordafrika og europæisk trafik under den første alvorlige energikrise, jokede vi med ikke at byde på drinks på baren, men med et varmt bad på skibet. Lykkedes nu sjældent.
Flyver PE med THAI altid
 
Spring til debat: