Se indlæg
 Udskriv debat
gadesælgere
Anonym Bruger
jeg har ofte undret hvor lidt fantasi gadesælgerne her i khon kaen har, de sælger stort set alle det samme skidt, ingen kebabs ingen burgere her i byen men oliestegt kylling og pølser samt de afskyelige kød og fiske boller fås overalt, så jeg tænkte på om disse sælgere egentlig må have en licens for at sælge deres bras på gaderne, og er der nogen form for fødevare kontrol med disse, har tidligere reddet mig et par dage på potten efter at have smagt deres "delikatesser" så jeg lurer på om der er nogen form for kontrol i det hele taget.
 
Jonas22
Jeg måtte forbi toilettet mere end 1 gang i timen i over 1 døgn, før jeg tog på apoteket og fik nogle piller til 100 baht. Men jeg har spist meget chicken kebab og fra de andre gadesælgere som sælger på spyd. Tror dog ikke det var madens skyld at det skete den dag, men fordi jeg næsten ingenting havde indtaget den dag. Havde lejet en Kawasaki Z1000 og smuttet en tur til Bangkok, og et tog så lang tid på grund af trafikken i Bangkok, så jeg var først hjemme om aften igen (men det er jo også en lidt lang strækning når man ikke må køre motorvej) og jeg havde ikke indtaget andet end lidt vand i løbet af dagen.
Så da jeg var kommet tilbage til Pattaya, der gik jeg ind efter en sodavand, gik hjem og fik mig et bad, og så skulle jeg hen og have mig en pizza og derefter til walking street for og få nogle øl. Om DÉT var skyld i at der skete som der skete, det tror jeg mere på, end at det kan have været noget andet.

Ikke sagt at maden ikke kan være synderen, da de måske ikke har maden opbevaret efter danske love, og det kan da helt sikkert også være det som er synderen. Men det er Thailand, hvad forventer du dog? Wink

Selv i Phuket airport måtte jeg ikke få en ny blanket, fordi jeg havde skrevet forkert på den jeg havde fået udleveret. Hvis de sparer på noget så lidt som papir, såååå....... ja .
Redigeret af Jonas22 d. 21/09-2013 14:18
 
Mai Mii Gik
Vel Thai logik er jo at hvis en sælger noget og det går godt, så åben noget der sælger 100% det samme.
Når nummer 3-4-5-6 Thaier ser de andre tjener på det, ja så åben de det jo også..Sådan er der mange steder..

Nu synes jeg bestemt ikke det mad man købe disse steder er noget bras, tvært imod, det er supergodt mad de fleste steder..
Betyder intet at fuglene hakke lidt i det soltør krydderier, oksekød, katten hoppe op og smasker lidt fisk i sig, rotter eller mus løber rundt imellem stolbeneren...

Ved de betaler til "rettet" folk for at få lov til at arbejde i ro.
Har set den lokal betjent kommer forbi og få mad og penge med fra flere af dem på samme tid.
Og når der kommer kontrol udefra, må de ryste op med flere penge, og flytte, lukke ned nogle timer, måske 1-2 dage.Har set ekstra kontrol 2-3 gange i min tid her nede.

Den bedste kontrol om det de sælger er godt eller ej.
Kan man se med egen øjne.
Hvis der ingen kunder er, er det som "regel" en grund til det.
Har et sted været skyld i at Thai bliver syge, ja så stoppe alle stort set med at komme der, Det er meget nemt at se hvor man skal holde sig fra.
Også har man sine Thai venner til at informer en om de "dårlige" steder.

Alt bare en del af en super skøn hverdag i dette skønne, dejlig land.
Kunne ikke ønske mig det på en anden måde, jeg elsker det !!!
 
Longway
Med hensyn til mad fra gadekoekkener, jeg kan nu ikke faa oeje paa den helt store gastronomiske oplevelse, det kan spises, men saa heller ikke mere......

Jeg foretraekker hjemmelavet mad, alle bakterierne kan de holde for sig selv.

Mange omraader i Bkk. der kan man nu ikke bare aabne en shop magen til de andre 100 som ligger side om side, det er lukket land hvis man ikke har de rette forbindelser. Min kone har selv et par shops og det er da kun i kraft af at hun kender nogle...

Med hensyn til kontrol....Kender du vejviseren ?

Toervejr i Bkk.

Sun baby
Mvh. Chiliposen.

At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ.


ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ
 
http://www.isaan-house.com
Anonym Bruger
jeg ved fra min i patty at stransælgerne blev jagtet af de komunale betjente, men at de hvis de gad kunne få en licens til at sælge på stranden, men det er vel for svært for dem at skaffe denne licens, jeg hørte engang at prisen dengang var ca 100 baht om året for at sælge på stranden, men er licenser også gældende for gadekøkkener og motorbike boderne?
 
rinpoche
Longway skrev:

Med hensyn til mad fra gadekoekkener, jeg kan nu ikke faa oeje paa den helt store gastronomiske oplevelse, det kan spises, men saa heller ikke mere......

Toervejr i Bkk.

Sun baby


Der er jeg så noget uenig.
Mange gadekøkkener specialiserer sig i een eller enkelte få retter, som de tilbereder til perfektion.
Hvis de ikke kunne dette, ville de være "out of business" i løbet af få dage.
For thaier er mad ikke kun noget man spiser, det skal dæleme være i orden, det skal være lækkert.
Det er nærmest en religion.

Prøv at gå ind på en restaurant og bestil fx. nudelsuppe, rissuppe, khao khaa moo, khao man gai. Retter som mange gadekøkkener specialiserer sig i. Og se hvor godt det smager på en restaurant.

Jeg synes at gadekøkkener virkelig leverer varen.

mvh
 
Longway
Jamen det har du til dels ret i Rin.

De fleste gadekoekkener har maaske 1. eller 3. retter og det de laver sikkert okay hvis man er thai, nu kan jeg afsloere at jeg er ikke thai, men paeredansk 5555.

Men jeg synes nu ikke at jeg kan falde i svime over deres producter.

At jeg maaske er en smule negativ overfor gadekoekkener bunder maaske ogsaa i min angst for bakterier ( Bacteriofobi ) Jeg roere heller ikke gelaenderet ved en rulletrappe..


Sol over Bkk.


Sun baby
Mvh. Chiliposen.

At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ.


ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ
 
http://www.isaan-house.com
Anonym Bruger
Jeg er også hysterisk med bakterier, ikke mindst fra mad og undgår dermed også, både gade køkkener
og i særdeleshed strandsælgere, som ellers præsenterer de flotteste store røde rejer.

Fristende...? Ja, men hvor gamle er rejerne.? Fik de solgt det hele igår, i forgårs.?

Nej tak, jeg skal ikke nyde noget.
 
Anonym Bruger
rinpoche skrev:

Der er jeg så noget uenig.
Mange gadekøkkener specialiserer sig i een eller enkelte få retter, som de tilbereder til perfektion.
Hvis de ikke kunne dette, ville de være "out of business" i løbet af få dage.
For thaier er mad ikke kun noget man spiser, det skal dæleme være i orden, det skal være lækkert.
Det er nærmest en religion.

Prøv at gå ind på en restaurant og bestil fx. nudelsuppe, rissuppe, khao khaa moo, khao man gai. Retter som mange gadekøkkener specialiserer sig i. Og se hvor godt det smager på en restaurant.

Jeg synes at gadekøkkener virkelig leverer varen.


Jeg er helt enig, for mig er rigtig Thaimad den man får på gaden eller alternativt i food Courts i supermarkeder. Da vi var i Thailand her i sommers var vi en uge på Phuket og i løbet af den uge syntes vi simpelthen ikke at vi fik noget ordenligt mad. Det var alt sammen turist steder hvor maden smagte kedeligt.

Nej stik mig maden fra et gadekøkken eller en Thai resturant som primært serverer mad for thaier.
 
Longway
Ha ha ha. DK. saa er jeg da ikke den eneste underlige farang....Tak for det !

Grin
Mvh. Chiliposen.

At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ.


ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ
 
http://www.isaan-house.com
Longway
TomDK.

Food courts, jamen der kan jeg sagtens spise, der vrimler det ikke med fluer og andre smittefare, de ansatte har ogsaa adgang til toilet og vask, de bruger for det meste plastik handsker, saa jo, der er jeg mere rolig...Smile
Mvh. Chiliposen.

At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ.


ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ
 
http://www.isaan-house.com
rinpoche
TomDK skrev:



Jeg er helt enig, for mig er rigtig Thaimad den man får på gaden eller alternativt i food Courts i supermarkeder. Da vi var i Thailand her i sommers var vi en uge på Phuket og i løbet af den uge syntes vi simpelthen ikke at vi fik noget ordenligt mad. Det var alt sammen turist steder hvor maden smagte kedeligt.

Nej stik mig maden fra et gadekøkken eller en Thai resturant som primært serverer mad for thaier.


Jeg var sidste år i Khao Sok, hvor jeg boede på et sted der hed "Morning Mist Resort" og det navn var særdeles velvalgt.

i118.photobucket.com/albums/o90/rinpoche/thai308.jpg


Hvert måltid blev ledsaget af smukt udskårne og dekorative frugter eller blomster.


i118.photobucket.com/albums/o90/rinpoche/thai310.jpg

Men, men, men..... maden var "bungalow-food" tilrettelagt til at behage sarte farang smagsløg.
Jeg fik en Tom Yam suppe, uden galangel, uden citrongræs og uden chili.

WTF?? Det smagte som en vindfrikadelle. Jeg var lidt pikeret.
"Hør nu her mester, hvad sker der lige her, hva faen er det for en gang sjask"? Spurgte jeg den burmesiske tjener.
"Jahh.. joww, men det er kun thailandske gæster vi serverer rigtig thai mad til, de fleste farang kan ikke spise det".

"Jeg kan forsikre dig for at denne farang kan spise mad "thai style" og sådan ønsker jeg at få min næste Tom Yam i morgen"
"Nå ja, hvis du siger det" Og så labbede han af.

Næste dag indfandt jeg mig glad og fro i restauranten og uden endda at skulle bestille noget, fik jeg serveret en svingende portion Tom Yam.
Det duftede himmelsk, alt var som det skulle være. Suppen sejlede denne gang med galangel, citrongræs og chili.

Nice.
Jeg gik til stålet... eller rettere sagt, jeg prøvede at gå til stålet, men nu havde den frække burmeser sørget for at der var gået chili-Klaus i den med vindstyrke 15.
Jeg hostede, snøftede og salte tårer løb ud af mine øjne.
Burmeseren holdt nøje øje med mit indtag af suppen - med et lumsk smil forekom det mig.

Det ska dæleme være løwn, jeg stødte det hele ned, det tog kun en halv time.
"Vil du have en portion til"? Havde han den frækhed at spørge om.
Jeg var fristet til at svare: "Jeg vil lige så meget have en portion til, som jeg vil have at det klør i bagdelen og mine arme er for korte".

Morale: Nogle gange skal man være forsigtig mht. hvad man beder om.
 
hugoboerge
Man kan vel ogsaa udtrykke det paa denne her maade: "Det er saa hot at r....... snapper efter skjorten".

Jeg ved ikke om jeg manglede et . pga af oe Smile
 
jens
Fik lige en som tham thai i food court i kælderen i suvarnabhumi idag, den havde de vist tilpasset farang, den smagte ikke af mere end at stikke tungen ud af vinduet.
Som thaierne siger mee phet mee aroy, men det skal jo heller ikke være så stærkt at man ikke kan smage de andre ingredienser .Smile
 
Longway
Praecis Jens, jeg synes ofte at maden er saa staerk at jeg intet kan smage......For et par dage siden var min kone oppe hos sine foraeldre, jeg gad ikke at lave mad, jeg tog paa et lokat spisested..og jeg sagde..Mai gin phet khrap. ja godaw do, det kan da godt vaere at de ikke kunne smage chili, men det det kunne jeg daeleme...Men vi har nu et par steder hvor vi kommer af og til, de har laert at ham farangen ikke bryder sig om vindstyrke 15...

Smile
Mvh. Chiliposen.

At vaere kritisk, er ikke det samme som at vaere negativ.


ผมอาจจะยังไม่เชื่่อ แต่ไม่ได้หมายความว่าไม่เชื่อ อะไรก็ตามต้องคิดก่อนเสมอ
 
http://www.isaan-house.com
Anonym Bruger
rinpoche skrev:

Morale: Nogle gange skal man være forsigtig mht. hvad man beder om.


Jeg er ikke for fin til at indrømme at jeg ikke kan spise stærk mad men derfor skal maden være lavet ordenligt alligevel. Jeg holder mig generelt fra de retter der er stærke da thaier ikke forstår at lidt stærkt for dem, stadig er meget stærkt for vesterlændinge.

Så jeg holder mig til det som ikke er stærkt og det er der heldigvis en masse der ikke er.
 
Lung Yao
Jens og Longway, m.m.
I skal lige huske på (for thaier glemmer det) at de har smagt på chili fra barnsben og derfor er deres smagsløg immun for dens styrke. Det som fæles som et "helvedes brand" for os er lige som paprika for dem, og derfor siger de : May pet.
Jeg kender mange danskere som har gnasket chili i årevis, hvor i starten kunne man tydelig se at de bare spillede "macho" når sveden perlede på deres isse. Men efter årene så er de lige vant til stærke sager som indfødte thaier.


.
Hellere tie og blive betragtet som værende "enfoldig", end åbne munden og få det bekræftet.
[url]www.thailandchildrenshome.dk[/url] [url]www.thailandchildrenshome.com[/url]
 
Lung Yao
M.h.t. maden der falbydes på stranden, plejer "kun" at købe frugt. Jeg holder mig langt væk fra alt andet og især "seafood" for at ikke dele den tragiske skæbne der ramt en fortrinsvis en herboende ung thai dame der afgik ved døden efter at have spiste nogle muslinger fra en strandsælger i TH. Hun kun ikke redes på hospitalet af den slem maveforgiftning . Dead


.
Hellere tie og blive betragtet som værende "enfoldig", end åbne munden og få det bekræftet.
[url]www.thailandchildrenshome.dk[/url] [url]www.thailandchildrenshome.com[/url]
 
Boes
Jeg undgår også street food - har haft for mange " pottedage" - kan man sige.
Den første tid i Thailand oplevedes det eksotisk og OK - men ikke langre. Det føles ikke rigtigt at sidde på et bulet fortov på vinglige plastikmøbler og dubiøs hygiejne, mens man spiser noget af tvivlsom alder hårdt krydret med MSG , mens man indhalerer de forbipasserende knallerters stinkende udstødninger.
Opvaskebaljen på fortovet besøges flittigt af hunde katte og duer og indgyder mig meget lidt respekt mht renligheden af servicet.
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits."
Albert Einstein
 
natty
Jeg spiser mest der, som mine thaibekendte har anbefalet, og det kan sagtens være på et gadekøkken. De tager nu heller ikke det første og bedste, men inspicerer grundigt stederne, for at se om hvordan varerne er opbevarede, gennemstegte osv.
En god regel er også at spise der, hvor der kommer mange lokale.
På gadekøkkerne spiser jeg som regel simple retter som fried chicken med ris, nudelsuppe med forskelligt tilbehør og Pad Thai.
Jeg synes det smager fortrinligt.

Flere og flere gadekøkkener og small shops, i hvert fald i midt Bangkok bruger plastikhandsker efterhånden.

Sjovt nok er den eneste gang jeg har fået rigtig racermave i Thailand, efter at have spist på en ret dyr restaurant, hvor de fleste af kunderne var faranger.

Don't always judge a book by its cover.
Uvidenhed avler oftere selvtillid end viden, Charles Darwin
 
Spring til debat: