Se indlæg
Hjælp til etnisk dansk kage
|
|
sudsakhon |
Lagt på d. 06/05-2011 12:39
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2675 |
En fynsk kagespecialitet (har hørt at det også er et jysk fænomen) er en såkaldt bikube (fuldstændig ukendt øst for Storebælt) Det er en opsprøjtet marengs masse med fyld af flødeskum med chokostykker. Min mor har i flere år med tårer i øjnene fortalt om dette barndoms minde. Hun har ikke fået sådan en i 50 år og jeg vil overraske hende til en rund fødselsdag. Er der nogen bagere (eller nogen, der kender en bager) herinde, som kan give mig detaljerne om denne kage? Jeg er i tvivl om hvordan "kuben" sættes med marengsmassen. Ja og om den shal udhules eller sådan efter. Jeg kender de der chokomarengs, man kan lave af en sej masse (hvider + flormelis + syre+kakao), men de flyder for meget ud til en høj "kube" Jeg har også googlet, men der er ikke noget konkret brugbart Hva' dælen do man do??? |
|
|
Lung Yao |
Lagt på d. 06/05-2011 13:01
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 3992 |
Kan disse sider måske hjælpe dig: http://newz.dk/fo...8279/page2 http://www.dk-kog...personer=0 http://www.abcmad...6440000000 . Hellere tie og blive betragtet som værende "enfoldig", end åbne munden og få det bekræftet.
[url]www.thailandchildrenshome.dk[/url] [url]www.thailandchildrenshome.com[/url] |
|
|
FCKdk |
Lagt på d. 06/05-2011 13:01
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 927 |
fra dk-kogebogen.dk: Bikube Antal: Ret : Kold Dessert Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland Indsendt : 2005-08-15 Ingredienser: 2 æggehvider 100 g. flormelis (2 dl) 3-4 dl. piskefløde 50-75 g. mørk chokolade Kom æggehvider og flormelis i en skål. Stil skålen over på en gryde med kogende vand og pisk, til massen er tyk og stiv, gerne med en elpisker. Sprøjt marengsmassen gennem en sprøjtepose i små marengs - eller sæt dejen på bageplade med bagepapir med 2 skeer. Bag ved svag varme 125 grader C 40-45 min., til de er tørre og lette. Lad kagerne blive kolde. Pisk fløden til skum. Stil kagerne i pyramide. "Lim" dem sammen med flødeskum. Smelt chokoladen og sprøjt den i striber på desserten gennem et kræmmerhus lavet af pergamentpapir. Tips: Glaser marengsene på undersiden med chokolade. Anret 2-3 marengs sammen med hindbær, jordbær eller syltede abrikoser og pynt med flødeskum, eller giv en kugle god vanilleis til. Bliver den god, vil Jeg gerne med og prøvesmage..... __________________________________ ....jeg klattede det hele væk i Thailand!!!! ....ikke en dråbe spildt eller fortrudt!!!! ....og det fortsætter jeg med!!!! FCKdk Dem der ikke lyver, behøves ikke at huske hvad de sagde tidligere.... .Those who doesn't lie, doesn't need to remember what they've said before... |
|
|
sudsakhon |
Lagt på d. 07/05-2011 10:50
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2675 |
Tusinde tak for links'ne Det var desværre de samme jeg havde googlet mig frem til.. Og ingen løser mit egentlige spørgsmål.. Hvordan opsprøjtes kuben som man gør i bageriet.. (ved en normal marengsmasse vil toppene ikke blive "kube" formede) Det er nok bare et luxus problem... Man kan jo lave en hel masse prøver, og spise sine "uheld".. |
|
|
swed |
Lagt på d. 07/05-2011 11:08
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 523 |
Findes der overhovet noget som er etnisk danskt ?
Swed
|
|
|
sudsakhon |
Lagt på d. 07/05-2011 12:49
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2675 |
ja, da.. Fra mit barndomshjem på Fyn... Æbleflæsk Det har de vist ikke andre steder ;-) |
|
|
hsn |
Lagt på d. 07/05-2011 12:52
|
Øvet medlem Antal indlæg: 307 |
sudsakhon skrev: ja, da.. Fra mit barndomshjem på Fyn... Æbleflæsk Det har de vist ikke andre steder ;-) Nu vrøvler du da vist... Det får vi hvert år... Og jeg er nordjyde. |
|
|
sudsakhon |
Lagt på d. 07/05-2011 13:15
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2675 |
Er Jylland holdt op med at være i det danske rigsfællesskab? Svaret gik jo på om der findes noget etnisk dansk. Der er retten måske en god kandidat Jyder er i øvrigt velkomne til at nyde denne fynske gave |
|
|
blume |
Lagt på d. 07/05-2011 15:51
|
Øvet medlem Antal indlæg: 169 |
Fynske specialiteter. Brunsviger og rygeost Med det multietniske og multimedia tiltag, er det også nået til andre egne af landet(eller)? Venlig hilsen på en solrig dag på Fyn. Blume |
|
|
swed |
Lagt på d. 07/05-2011 18:53
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 523 |
sudsakhon skrev: ja, da.. Fra mit barndomshjem på Fyn... Æbleflæsk Det har de vist ikke andre steder ;-) Findes også i sverige Swed
|
|
|
sudsakhon |
Lagt på d. 07/05-2011 23:54
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2675 |
Æbleflæsk i Sverige?? De har sikkert puttet noget ulækkert i. Eller kopieret direkte. Men det fåes næppe i Iran.. Og Thailand er det nok også svært at opdrive Fyn forever |
|
|
sula |
Lagt på d. 07/05-2011 23:58
|
Øvet medlem Antal indlæg: 222 |
Æbleflæsk findes også her på Grønland samt vi spiser det også med familien i Thailand . Men det bliver nok ikke lige så væmmeligt lavet som på bumbet på vej mod Jylland. |
|
|
jesperfrb |
Lagt på d. 08/05-2011 02:25
|
Erfarent medlem Antal indlæg: 2357 |
Æbleflæsk lærte jeg at lave i folkeskolen i nordsjælland. Så det findes nok overalt i DK. Undskylder, uden for emne! Skal spørge min ven imorgen, han er konditor! IT IS NICE TO BE IMPORTANT, BUT MORE IMPORTANT TO BE NICE!!!!! Jeg startede med ingenting, og har næsten det hele tilbage |
|
|
bruno |
Lagt på d. 08/05-2011 08:59
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 525 |
Jeg er uddannet bager, men det er godt nok nogle år siden jeg har haft med det at gøre. Jeg fandt et par opskrifter der lyder mere rigtig. 1:4 æggehvider 1 tsk. eddike 250 g sukker 100 g finthakkede hasselnødder eller mandler (gerne så finthakkede, så de minder om en grov mel) 100 g finthakket mørk chokolade Pisk hvider, sukker og eddike med el pisker, til det er helt stift og tykt. Eddiken er VIGTIG, for det er den, som gør marengsmassen helt stiv. Hak nødder og chokolade bland det i. Bagepapir lægges på bageplade, og med 2 teskeer fordeler du marengsmassen på pladen. Bag ved 150 grader til dine marengs er gyldne. Sluk for varmen og lad dine marengs stå med lågen på klem til de er kolde. 2:150 g Sukker 3 æggehvider (pasteuriserede) 1 tsk eddike Fremgangsmåde Hviderne piskes stive, tilsæt det ½ af sukkeret, piskes igen til det er fyldigt. Tilsæt eddike samt resten af sukkeret, dette skal vendes i! Sættes på bageplade med bagepapir med teske eller sprøjtes derpå. Bages ved 110 grader i 1½ time. Du kan også skrue lidt længer ned varmen og lad dem bage mere. Kom evt tsk bagepulver i. Du kan sikret købe en rigtig sprøjtepose med en sprøjtetyl os din lokale bager. God Søndag. |
|
|
BentBP |
Lagt på d. 08/05-2011 10:27
|
Øvet medlem Antal indlæg: 213 |
Uhm , ja æbleflæsk og æblekage og så en gang brunsviger , det er da fynsk , man bliver helt fynsk inden i , forsat god Søndag til alle , fra fyns land . |
|
|
sudsakhon |
Lagt på d. 08/05-2011 12:49
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2675 |
Hej Bruno Tusinde tak Super med lidt god bager erfaring Jeg er ikke helt blank udi faget. Har været konditorlærling hos Jørgen Søgård i Kansekagehuset samtidig med Mette Blomsterberg fra "det søde liv". (Men jeg stoppede for at læse kemi istedet) De masser vi kørte med dengang ville ikke kunne sprøjtes højt nok op til "kuber".? Det er nærmere der mit problem ligger. Med din opskrift, kan man så opsprøjte til "den fynske" bikube? Og hvad er tekniker? "den fynske" bikube er nemlig sprøjtet op til en enkelt ret høj top jeg har lavet 1000 vis af marengs, men vi brugte det mest til bunde og kanter. (kransekagehuset lavede ikke flødekager) Kan nok ikke byde på smagsprøver, men et par billeder når det lykkes må jeg da poste |
|
|
FCKdk |
Lagt på d. 08/05-2011 14:50
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 927 |
Sådan ser en konditors udgave af en "Bikubekage", ud! Er det den???? Youtube har også en video med en kage der ligner: Velbekomme!!!! __________________________________ ....jeg klattede det hele væk i Thailand!!!! ....ikke en dråbe spildt eller fortrudt!!!! ....og det fortsætter jeg med!!!! FCKdk Dem der ikke lyver, behøves ikke at huske hvad de sagde tidligere.... .Those who doesn't lie, doesn't need to remember what they've said before... |
|
|
bruno |
Lagt på d. 08/05-2011 19:51
|
Meget øvet medlem Antal indlæg: 525 |
Med din opskrift, kan man så opsprøjte til "den fynske" bikube? Og hvad er tekniker? Jeg fandt bare et par opskrifter der minder om den vi brugte i sin tid og de er også lidt anderledes en den du brugte. De få gange vi har lavet dem, sprøjtede vi dem bare op i en roset og massen skal være godt stift. En ting jeg kan husk var også at de kom i ovene, da vi slukkede dem og var der i ca 7 til 8 timer under eftervarmen ca 75 grader. |
|
|
sudsakhon |
Lagt på d. 08/05-2011 20:20
|
Ekspert medlem Antal indlæg: 2675 |
@FCKdk Det er en bikubeformet kage med fondant, langt fra den fynske. @bruno Eftervarmen brugte vi også. Det var når vi tørrede bunde til dagen efter. Men mest for at bruge ovnen effektivt, dvs økonomisk, idet den gode varme ellers ville være spildt Jeg skal i INCO en af dagene og købe en liter hvider.. Så må vi jo se hvad det bliver til.. Tak til alle for de gode forslag |
|
|
bagerbager |
Lagt på d. 09/05-2011 07:06
|
Øvet medlem Antal indlæg: 380 |
som jeg husker det fra min tid som bager var det brud stykker af marengs der blev trykket på opsmurt flødecreme og pyntet efterfølgende....... hvis du skal sprøjte en bikube ud i et er det ikke muligt... men 2 halve som er sammensat. har lavet store marengs bunde med 2-3 ringe i opsprøjt men det er ikke nemt at få det stabilt når det bliver for stort
Redigeret af bagerbager d. 09/05-2011 07:12 |
|
Spring til debat: |