Se indlæg
Thailand Portalen (version 2004) » Thailandsk mad i Danmark og dansk mad i Thailand » Opskrifter og gode råd
 Udskriv debat
Sorte ris var ulovligt farvede
Webmaster
Fødevarestyrelsen forbyder thailandske ris med ulovligt farvestof. Det var forundrede forbrugere, som anmeldte de thailandske, sorte gourmetris til Fødevarestyrelsen, da de ikke kunen forstå, hvorfor de afgav så meget farve. Forklaringen var ligetil. Det er et ulovligt sort farvestof, der gør risene Riz Gluant Noir Parfume, der sælges via et fransk selskab, så lækre at se på.

Farvestoffet Black PN er ikke tilladt at tilsætte ris, af hvilken grund Fødevarestyrelsen nu har forbudt salget herhjemme. Risene betragtes som uegnede til at spise. Forbrugere, der har dem stående, bør destruere dem eller levere dem tilbage til købsstedet, lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsen.

Læs nærmere på:
- Sorte ris var ulovligt farvede (fpn.dk)
- Ulovligt tilsat sort farve til ris (Fødevarestyrelsen)
- Billede af emballage (PDF-fil)
Med venlig hilsen

Webmaster
Email: webmaster@dansk-thai.dk
Website: www.thailand-portalen.dk

Ytringsfrihed er ikke retten til at sige, hvad vi har lyst til, hvornår vi har lyst. Det er retten til at sige, hvad vi har lyst til, dér hvor vi har fået lov til det.
 
http://www.thailand-portalen.dk
UP
En historie, der rejser spørgsmålet om hvad mad i Thailand og thailandske fødevarer i Danmark indeholder af skadelige stoffer. Forleden var jeg i en kinesisk butik i København og kunne konstatere, at jeg ikke kunne få de thailandske grøntsager, jeg ville købe, da importen er blevet standset af myndighederne. Når jeg er i Thailand spiser jeg næsten kun fisk. Hvad indeholder thailandske fisk? Det kunne være rart at få at vide hvad thailandske fødevarer egentligt indeholder.
 
natty
De thailandske fisk, indeholder kyllingelort Pfft eller er det omvendt?Grin
Troede engang at thailandsk mad var sundt, men er blevet lidt i tvivl. Shock
Uvidenhed avler oftere selvtillid end viden, Charles Darwin
 
Henrik45
UP skrev:
En historie, der rejser spørgsmålet om hvad mad i Thailand og thailandske fødevarer i Danmark indeholder af skadelige stoffer. Forleden var jeg i en kinesisk butik i København og kunne konstatere, at jeg ikke kunne få de thailandske grøntsager, jeg ville købe, da importen er blevet standset af myndighederne. Når jeg er i Thailand spiser jeg næsten kun fisk. Hvad indeholder thailandske fisk? Det kunne være rart at få at vide hvad thailandske fødevarer egentligt indeholder.


Formaldehyd"

Bliver brugt uhæmmet og i meget store mængder overalt i asien.

fandt noget på thaivisa og fra singapore.


http://www.thaivi...n-in-food/



http://www.pss.or...view/94/2/


Living in Thailand for a while now, we've come to learn what is common knowledge amongst locals - some fish and produce are often dipped in formalin to preserve freshness.
For example, recently be bought some beautiful choice tomatoes from the Royal Project - not cheap at x5 the regular price. To cut a long story short, the terrible formalin taste from the first bite of these beautifully preserved tomatoes left us completely breathless.

The Ministry of Public Health issued Act No. 151 (B.E.2536) specifies that the contamination of formalin in food is prohibited.
Formalin is an aqueous solution of Formaldehyde, which is deadly to living organisms.
Breathing Formaldehyde is considered deadly:
"Concentrations above 0.1 ppm formaldehyde in air can irritate the eyes and mucous membranes, resulting in watery eyes. If inhaled, formaldehyde at this concentration may cause headaches, a burning sensation in the throat, and difficulty breathing, as well as triggering or aggravating asthma symptoms. Formaldehyde is classified as a probable human carcinogen by the U.S. Environmental Protection Agency, and as having sufficient evidence that formaldehyde causes nasopharyngeal cancer in humans."

Ingesting it?
"Formalin belongs to that rare group of poisons which are capable of producing death suddenly when swallowed."

Jakarta's authorities are the first to confirm the corpse-preserving chemical is widely used by food vendors, warning that even in low doses it could cause burning in the eyes, nose and throat, as well as coughing and nausea.
In higher concentrations formaldehyde was capable of causing vomiting, kidney problems, coma and even death, doctors said.
 
Rasmus
Nu er det ikke kun ”Sorte Ris” som kan være lidt suspekte i Thailand. Rejer fra de store rejefarme rundt om i Thailand, som ligger op til 50-100 kilometer fra havet, er heller ikke nogen undtagelse i den sammenhæng.

Har man først smagt friskfanget rejer fra havet i Thailand, er man sgu aldrig i tvivl om hvornår man sætter tænderne i en af disse rejefarmsopdrættede rejer! De er totalt smagsløse og føre tankerne hen på en gl. cykelslange.Sad

Rasmus
 
UP. Det er ganske rigtig,at der p.t. er problemer med at få friske grøntsager fra Thailand til Danmark/Europa.

Årsagen er den at danske/europæiske myndigheder, vil have garanti for at grøntsagerne IKKE er fyldt med giftstoffer/pesticider.

Det har de thailandske eksportører meget svært ved at kunne dokumentere p.t.
 
Baimon
Min familie bor uden på landet ved godt at det er farligt at købe grøntsager på freshmarked. De holder op at købe den for mange år siden. De dryker selv grøntsager. Det er syndt for dem der ikke får chance for at skabbe ufarlige grøntsager. Jeg syntes at det er godt at forbudt importere nogle fra Thailand inden de kan kontrol over det. Jeg håber at Thailandsmyldighed tager seriøs med pedicide og altmuligt farligt stoffer.

Man kan købe økologi varer på special butik eller på big C, storcentre koster lidt mere men du kan sikker på de er iorden.
 
Humi
De lokale er er også bevidste om det.
Grønsager som ikke bliver sprøjtet på det lokale marked bliver solgt hurtigere og nogle køber de fisk med flest ben i, for dem er der ingen der vil opdrætte alligevel.

Men noget ikke forstår er hvordan de holder æg friske? Jeg har set æg i kæmpe stakke uden køl og de kan umuligt blive solgt før de bliver dårlige......?
 
Humi
Humi skrev:
De lokale er også bevidste om det.
Grønsager som ikke bliver sprøjtet på det lokale marked bliver solgt hurtigere og nogle køber de fisk med mange ben i, for dem er der ingen der vil opdrætte alligevel.

Men noget ikke forstår er hvordan de holder æg friske? Jeg har set æg i kæmpe stakke uden køl og de kan umuligt blive solgt før de bliver dårlige......?
 
Spring til debat: