Debatemne: Thailand Portalen (version 2004) :: Thailandske kæmperejer

Oprettet af Webmaster d. 21/08-2013 16:30
#1

taxidriver990 skrev:

Web skrev :I modsætning hertil fanges varmtvandsrejerne ved Afrika, Indien, Kina samt Mellem- og Sydamerika, hvor de ofte opdrættes i dambrug eller farmes i nedlagte rismarker


Hvordan gør man det ? Må vil kræve at der er en form for bassindug i bunden ...
Har et par rismarker over så måske en ide at teste ... Til hest

Læs nærmere på: Thailandske kæmperejer (PDF-fil)

Oprettet af Anonym Bruger d. 21/08-2013 17:40
#2

Webmaster skrev:

taxidriver990 skrev:

[quote]Web skrev :I modsætning hertil fanges varmtvandsrejerne ved Afrika, Indien, Kina samt Mellem- og Sydamerika, hvor de ofte opdrættes i dambrug eller farmes i nedlagte rismarker




Ikke for, at kloge mig...

Men, nogle af de bedste rejer/krebsehaler jeg har købt (i dyre domme) i både Irma og Netto, kommer fra Chile.

Iflg. Web. er Sydamerika leverandør af varmt vands rejer, dem uden smag, så hvordan hænger det sammen med, at Chile, leverer lækre og smagfulde skaldyr...?

Og til Web...!

Hvorfor står der, at jeg sidst er set på siden her d. 22.08.2013. Det er i morgen.!.!.!

Redigeret af Anonym Bruger d. 21/08-2013 17:46

Oprettet af Webmaster d. 21/08-2013 18:13
#3

DK skrev:
Iflg. Web. er Sydamerika leverandør af varmt vands rejer, dem uden smag, så hvordan hænger det sammen med, at Chile, leverer lækre og smagfulde skaldyr...?

Og til Web...!

Hvorfor står der, at jeg sidst er set på siden her d. 22.08.2013. Det er i morgen.!.!.!

Sydamerika har både varme og kolde have. Chile er i øvrigt en ret stor fiskerination, også inde for opdræt.

Hmm omkring det med tiden. Du er bare lidt for hurtigt ;-)
Hos mig står du som logget ind sidst den 21/8 (idag). Jeg antager at det har noget at gøre med dine tidsindstillinger i profilen, eller måske på din PC. For at rette tidszoner i din profil, klik HER.

Oprettet af Anonym Bruger d. 21/08-2013 19:01
#4

Tak til Web.!

Du havde ret...Jeg har dansk tid på min pc og samtidig + 7 timer...

Det er rettet nu og der vises helt korrekt dato.

Oprettet af Webmaster d. 17/02-2014 09:23
#5

Lidt fra Politiken idag:

»Nogle gange arbejder vi fra 5 morgen til 18 aften. Det gør mig meget træt, og min krop er øm næste dag«, fortæller 14-årige Perdana, der forlod skolen efter 5. klasse og arbejder for at hjælpe sin burmesiske mor med at betale sin gæld.

Fabrikken ligger i havnebyen Samut Sakhon, hvor stribevis af fabrikker beskæftiger mellem 200.000 og 400.000 migrantarbejdere, hvoraf kun 70.000 er lovligt registreret.

Eva Hesse Lundström, som er direktør i DanWatch, siger, at der ikke findes præcise tal for, hvor mange børn der arbejder i rejeindustrien.

»Det nærmeste, vi kunne komme, var en vurdering på cirka 10.000 børn i det afgrænsede område, vi besøgte i Thailand«, siger hun.

»En af de piger, vi snakkede med, var startet som 9-årig. De børn kommer ikke i skole. De arbejder. Deres forældre er ikke registreret, og hvis de klager, risikerer de at blive smidt ud«, siger hun.

Et alternativ her og nu til rejerne fra Thailand, Kina, Bangladesh og Vietnam er MSC-certificerede rejer fra Vestgrønland, siger Eva Hesse Lundström.

Men hun erkender, at det er uvist, hvad det vil betyde for de illegale migrantarbejdere fra Myanmar (tidligere Burma) og deres børn, hvis rejefabrikkerne lukker, fordi vestlige forbrugere boykotter produkterne.

»Jeg har ikke løsningen, ud over at de bør ansættes på reelle vilkår. Der er love i Thailand, som burde beskytte arbejderne. Men de bliver ikke håndhævet, fordi rejeindustrien har brug for den billige arbejdskraft, som migrantarbejderne og deres børn udgør«, siger hun.

Læs nærmere på: Børnearbejdere piller dine billige kæmperejer (Politiken)

Oprettet af Lung Yao d. 17/02-2014 13:45
#6

Problemet er ikke specielt KUN i Thailand og vedrører kun rejer. Den er globalt og m.h.t. overskriften :
Børnearbejdere piller dine billige kæmperejer

er VI jo allesammen skyld i det, vi vil have alt så billigt så muligt.


.

Oprettet af Webmaster d. 22/07-2015 09:34
#7

Et gæsteindlæg skrevet på en anden hjemmeside omhandlende tigerrejer fra Thailand:

Store saltvandsrejer, ofte kaldet kinarejer, er en af den mest miljøvenlige animalske produktioner, blandt fordi rejerne meget hurtigt vokser til spisestørrelse og fordi rejerne hovedsageligt spiser planter. Globalt har denne produktionen stor betydning, idet der produceres ca. 2 mio. tons/år, omtrent det samme som laks, og med omtrent samme værdi. Produktionen er koncentreret i Syd- og Sydøstasien, hvor de store eksportindtægter falder på et tørt sted.

Desværre udtrykkes der ofte negative meninger om opdrættede rejer fra personer, der ikke har det fjerneste begreb om emnet, fx en Adam Price i et af de uendelige madprogrammer. ”Rejerne forurener, er fulde af antibiotika, ødelægger mangroven etc.” Fælles for personer med disse udtalelser er, at de aldrig har været i nærheden af en rejefarm, men blot, ofte mod bedre vidende, viderekolporterer myter og usandheder om dette fortrinlige erhverv.

Undertegnede, der netop er hjemvendt fra en rejemission i Thailand, gengiver derimod de virkelige forhold i rejeindustrien Rejefarme forurener minimalt, da de anvender en høj grad af recirkulation af vandet. Temperaturen er så tilpas høj, at organisk materiale nedbrydes hurtigt, ammoniak omdannes til nitrat, der igen optages af alger, som indgår i fødekæden for rejerne. Antibiotika bruges sjældent, og farmene er oftest anlagt på steder, hvor der enten har været dyrket ris, til en langt lavere indtægt pr. hektar, eller ingenting.

Som i al anden menneskelig virksomhed kan man da finde eksempler på dårlig ledelse og medfølgende dårlige produkter. Men i det mindste i Thailand er tingene under god kontrol og produktionen igang med at bliver certificeret efter alle kunstens regler. Derfor, spis trygt kinarejer fra Thailand.

Gæsteindlægget kan læses på:
- Spis Kinarejer fra Thailand (Karl Iver Dahl-Madsen's blog om fødevarer, klima og futurisme)

Oprettet af Nero d. 22/07-2015 09:58
#8

Til gengæld smager de opdrættede rejer i Thailand af nul og nix.

Foretrækker helst sikkert både Nordsø Hummer og salt vands rejer fra Danmark/Grønland. Smagsmæssigt, er der er en verden til forskel. Wink

Oprettet af Conrad d. 23/07-2015 14:59
#9

Forfatteren af gaesteindlaegget i #27 maa have besoegt andre rejefarme end mig.

Der er mange rejefarmere som har problemer med at faa rejerne til at overleve til de bliver store og derfor bruger antibiotika. De "hoester" derfor tit rejerne foer de er store og fortjenesten er derfor ikke saa stor.

Til de som maaske ikke ved det, saa "hoestes" der rejer flere gange efterhaanden som de vokser op, jo stoerre rejerne er jo faerre kan der vaere i en given farm.

Mange steder i Sydthailand staar rejefarmene tomme, pga sygdom og lave priser.

Oprettet af rinpoche d. 24/07-2015 10:26
#10

Jeg har besøgt mange rejefarme, men påberåber mig intet kendskab til de faktiske forhold omkring produktionen.

Men denne artikel fra Miljøstyrelsen står i skærende modstrid med gæsteforfatterens blog.


http://www2.mst.d.../kap16.htm


Og jeg ved godt hvilken instans jeg sætter min lid til.

Oprettet af rinpoche d. 24/07-2015 10:26
#11

Nero skrev:

Til gengæld smager de opdrættede rejer i Thailand af nul og nix.

Foretrækker helst sikkert både Nordsø Hummer og salt vands rejer fra Danmark/Grønland. Smagsmæssigt, er der er en verden til forskel. Wink


Fuldstændig enig.

Oprettet af jh d. 24/07-2015 11:41
#12

Conrad skrev:

Forfatteren af gaesteindlaegget i #27 maa have besoegt andre rejefarme end mig.

Der er mange rejefarmere som har problemer med at faa rejerne til at overleve til de bliver store og derfor bruger antibiotika. De "hoester" derfor tit rejerne foer de er store og fortjenesten er derfor ikke saa stor.

Til de som maaske ikke ved det, saa "hoestes" der rejer flere gange efterhaanden som de vokser op, jo stoerre rejerne er jo faerre kan der vaere i en given farm.

Mange steder i Sydthailand staar rejefarmene tomme, pga sygdom og lave priser.


Ja han har vist dykket dybt i den store dunk den dag,og fået et par kilo gratis rejer med hjem hé hé.

Oprettet af TG950 d. 26/07-2015 12:08
#13

i297.photobucket.com/albums/mm206/kimsomnic/kimsomnic003/20150724_143444.jpg

i297.photobucket.com/albums/mm206/kimsomnic/kimsomnic003/20150724_143454.jpg

Kæmpe rejer som disse fås ved floden i Ayutthaya, og er ikke opdræt går i store baljer ude bag ved restauranten, måtte dog ikke tage billeder ( nok noget med dyrevelfærd )

priser fra 400,- Bht. Pr. 500 gram

og de smager sgu godt.

Oprettet af vandango d. 26/07-2015 12:49
#14

TG950 skrev:

i297.photobucket.com/albums/mm206/kimsomnic/kimsomnic003/20150724_143444.jpg

i297.photobucket.com/albums/mm206/kimsomnic/kimsomnic003/20150724_143454.jpg

Kæmpe rejer som disse fås ved floden i Ayutthaya, og er ikke opdræt går i store baljer ude bag ved restauranten, måtte dog ikke tage billeder ( nok noget med dyrevelfærd )

priser fra 400,- Bht. Pr. 500 gram

og de smager sgu godt.


For pokker det ligner en tilberedt Alien.
Tror da pokker at du ikke måtte filme baljerne.


fogsmoviereviews.files.wordpress.com/2012/01/20120108-170038.jpg

Oprettet af jh d. 27/07-2015 04:43
#15

Vandango hvad er en alien er det en blæksprutte du kalder det.jeg har smagt de små ikke rejer men en anden med skal på der var opdrættet inde midt i landet de smagte af ingenting.

Oprettet af vandango d. 27/07-2015 08:25
#16

Jh jeg blev simpelthen så forbløffet over, at rejer kan blive så store.
Jeg er lidt træt af rejer i Thailand, de dukker nærmest op i halvdelen af retterne på menukortene. Syntes ikke at rejerne kan måle sig med royal greenland's store rejer.
Fjordrejer har jeg endnu ikke smagt.

Oprettet af jh d. 27/07-2015 09:44
#17

Ja Artic rejer ved man hvad er, jeg har smagt fjordrejer men kun noget opreklameret shit fra den store ø. De er sku ikke den formue værd som de koster,jeg har smagt hesterejer dem bryder jeg mig ikke om,de trawles med bomme langs Vestkysten, hvorefter de sendes til Nordafrika for at blive pillet,de koges ombord på skibet.rejerne der fanges med trawl i Skagerak koges også ombord de losses hver 3 dag hovedsagelig i Sverige. Og de er også rigtig gode. Deres opdrættet skaldyr og fisk er sku kun til hunde og katte.

Oprettet af Webmaster d. 27/07-2015 10:45
#18

vandango skrev:

TG950 skrev:

i297.photobucket.com/albums/mm206/kimsomnic/kimsomnic003/20150724_143444.jpg

i297.photobucket.com/albums/mm206/kimsomnic/kimsomnic003/20150724_143454.jpg

Kæmpe rejer som disse fås ved floden i Ayutthaya, og er ikke opdræt går i store baljer ude bag ved restauranten, måtte dog ikke tage billeder ( nok noget med dyrevelfærd )

priser fra 400,- Bht. Pr. 500 gram

og de smager sgu godt.


For pokker det ligner en tilberedt Alien.
Tror da pokker at du ikke måtte filme baljerne.


fogsmoviereviews.files.wordpress.com/2012/01/20120108-170038.jpg

Husker én gang i Kina hvor jeg var på fiskerestaurant. Vi havde fået en alt for lille fisk på bordet, så jeg var nødt til at prøve at spise nogle af de andre ting også. Der var en slags blævrende bløddyr af en slags, dem kunne jeg simpelthen ikke synke når jeg havde dem i munden. Søpindsvin var hellere ikke lige mig. Der var også nogle andre dyr jeg ikke anede hvad var og faktisk hellere ikke havde fantasi til at forestille mig at de kunne eksistere. Men det gjorde de, for de stod på bordet foran mig. Jeg valgte at kaste mig over nogle grillet 35-40 cm lange og godt fede vand-skolopender (tror jeg det var). De smagte sådan set ok, men hold kæft de var grimme. Mindst ligeså grim som den fra Alien-filmene.

Alt på bordet gik levede i akvarier og store baljer udenfor restauranten indtil vi udpegede det.

Oprettet af vandango d. 27/07-2015 16:30
#19

jh skrev:

Ja Artic rejer ved man hvad er, jeg har smagt fjordrejer men kun noget opreklameret shit fra den store ø. De er sku ikke den formue værd som de koster,jeg har smagt hesterejer dem bryder jeg mig ikke om,de trawles med bomme langs Vestkysten, hvorefter de sendes til Nordafrika for at blive pillet,de koges ombord på skibet.rejerne der fanges med trawl i Skagerak koges også ombord de losses hver 3 dag hovedsagelig i Sverige. Og de er også rigtig gode. Deres opdrættet skaldyr og fisk er sku kun til hunde og katte.


Jo men skal du have laks, er de fritgående jo for giftige, der køber vi jo norsk opdræt, det smager da også godt.

Oprettet af Webmaster d. 27/07-2015 16:40
#20

vandango skrev:
Jo men skal du have laks, er de fritgående jo for giftige, der køber vi jo norsk opdræt, det smager da også godt.

Jeps der er dioxin i østersølaksen og her er lidt om de lækre norske laks og lidt af de andre fiskeprodukter i de europæiske køkkener:


Redigeret af Webmaster d. 01/01-1970 02:00