Web skrev :I modsætning hertil fanges varmtvandsrejerne ved Afrika, Indien, Kina samt Mellem- og Sydamerika, hvor de ofte opdrættes i dambrug eller farmes i nedlagte rismarker
Hvordan gør man det ? Må vil kræve at der er en form for bassindug i bunden ...
Har et par rismarker over så måske en ide at teste ...
[quote]Web skrev :I modsætning hertil fanges varmtvandsrejerne ved Afrika, Indien, Kina samt Mellem- og Sydamerika, hvor de ofte opdrættes i dambrug eller farmes i nedlagte rismarker
Ikke for, at kloge mig...
Men, nogle af de bedste rejer/krebsehaler jeg har købt (i dyre domme) i både Irma og Netto, kommer fra Chile.
Iflg. Web. er Sydamerika leverandør af varmt vands rejer, dem uden smag, så hvordan hænger det sammen med, at Chile, leverer lækre og smagfulde skaldyr...?
Og til Web...!
Hvorfor står der, at jeg sidst er set på siden her d. 22.08.2013. Det er i morgen.!.!.!
DK skrev:
Iflg. Web. er Sydamerika leverandør af varmt vands rejer, dem uden smag, så hvordan hænger det sammen med, at Chile, leverer lækre og smagfulde skaldyr...?
Og til Web...!
Hvorfor står der, at jeg sidst er set på siden her d. 22.08.2013. Det er i morgen.!.!.!
Sydamerika har både varme og kolde have. Chile er i øvrigt en ret stor fiskerination, også inde for opdræt.
Hmm omkring det med tiden. Du er bare lidt for hurtigt ;-)
Hos mig står du som logget ind sidst den 21/8 (idag). Jeg antager at det har noget at gøre med dine tidsindstillinger i profilen, eller måske på din PC. For at rette tidszoner i din profil, klik HER.
Oprettet af Anonym Bruger d. 21/08-2013 19:01
#4
Tak til Web.!
Du havde ret...Jeg har dansk tid på min pc og samtidig + 7 timer...
»Nogle gange arbejder vi fra 5 morgen til 18 aften. Det gør mig meget træt, og min krop er øm næste dag«, fortæller 14-årige Perdana, der forlod skolen efter 5. klasse og arbejder for at hjælpe sin burmesiske mor med at betale sin gæld.
Fabrikken ligger i havnebyen Samut Sakhon, hvor stribevis af fabrikker beskæftiger mellem 200.000 og 400.000 migrantarbejdere, hvoraf kun 70.000 er lovligt registreret.
Eva Hesse Lundström, som er direktør i DanWatch, siger, at der ikke findes præcise tal for, hvor mange børn der arbejder i rejeindustrien.
»Det nærmeste, vi kunne komme, var en vurdering på cirka 10.000 børn i det afgrænsede område, vi besøgte i Thailand«, siger hun.
»En af de piger, vi snakkede med, var startet som 9-årig. De børn kommer ikke i skole. De arbejder. Deres forældre er ikke registreret, og hvis de klager, risikerer de at blive smidt ud«, siger hun.
Et alternativ her og nu til rejerne fra Thailand, Kina, Bangladesh og Vietnam er MSC-certificerede rejer fra Vestgrønland, siger Eva Hesse Lundström.
Men hun erkender, at det er uvist, hvad det vil betyde for de illegale migrantarbejdere fra Myanmar (tidligere Burma) og deres børn, hvis rejefabrikkerne lukker, fordi vestlige forbrugere boykotter produkterne.
»Jeg har ikke løsningen, ud over at de bør ansættes på reelle vilkår. Der er love i Thailand, som burde beskytte arbejderne. Men de bliver ikke håndhævet, fordi rejeindustrien har brug for den billige arbejdskraft, som migrantarbejderne og deres børn udgør«, siger hun.
Et gæsteindlæg skrevet på en anden hjemmeside omhandlende tigerrejer fra Thailand:
Store saltvandsrejer, ofte kaldet kinarejer, er en af den mest miljøvenlige animalske produktioner, blandt fordi rejerne meget hurtigt vokser til spisestørrelse og fordi rejerne hovedsageligt spiser planter. Globalt har denne produktionen stor betydning, idet der produceres ca. 2 mio. tons/år, omtrent det samme som laks, og med omtrent samme værdi. Produktionen er koncentreret i Syd- og Sydøstasien, hvor de store eksportindtægter falder på et tørt sted.
Desværre udtrykkes der ofte negative meninger om opdrættede rejer fra personer, der ikke har det fjerneste begreb om emnet, fx en Adam Price i et af de uendelige madprogrammer. ”Rejerne forurener, er fulde af antibiotika, ødelægger mangroven etc.” Fælles for personer med disse udtalelser er, at de aldrig har været i nærheden af en rejefarm, men blot, ofte mod bedre vidende, viderekolporterer myter og usandheder om dette fortrinlige erhverv.
Undertegnede, der netop er hjemvendt fra en rejemission i Thailand, gengiver derimod de virkelige forhold i rejeindustrien Rejefarme forurener minimalt, da de anvender en høj grad af recirkulation af vandet. Temperaturen er så tilpas høj, at organisk materiale nedbrydes hurtigt, ammoniak omdannes til nitrat, der igen optages af alger, som indgår i fødekæden for rejerne. Antibiotika bruges sjældent, og farmene er oftest anlagt på steder, hvor der enten har været dyrket ris, til en langt lavere indtægt pr. hektar, eller ingenting.
Som i al anden menneskelig virksomhed kan man da finde eksempler på dårlig ledelse og medfølgende dårlige produkter. Men i det mindste i Thailand er tingene under god kontrol og produktionen igang med at bliver certificeret efter alle kunstens regler. Derfor, spis trygt kinarejer fra Thailand.
Forfatteren af gaesteindlaegget i #27 maa have besoegt andre rejefarme end mig.
Der er mange rejefarmere som har problemer med at faa rejerne til at overleve til de bliver store og derfor bruger antibiotika. De "hoester" derfor tit rejerne foer de er store og fortjenesten er derfor ikke saa stor.
Til de som maaske ikke ved det, saa "hoestes" der rejer flere gange efterhaanden som de vokser op, jo stoerre rejerne er jo faerre kan der vaere i en given farm.
Mange steder i Sydthailand staar rejefarmene tomme, pga sygdom og lave priser.
Forfatteren af gaesteindlaegget i #27 maa have besoegt andre rejefarme end mig.
Der er mange rejefarmere som har problemer med at faa rejerne til at overleve til de bliver store og derfor bruger antibiotika. De "hoester" derfor tit rejerne foer de er store og fortjenesten er derfor ikke saa stor.
Til de som maaske ikke ved det, saa "hoestes" der rejer flere gange efterhaanden som de vokser op, jo stoerre rejerne er jo faerre kan der vaere i en given farm.
Mange steder i Sydthailand staar rejefarmene tomme, pga sygdom og lave priser.
Ja han har vist dykket dybt i den store dunk den dag,og fået et par kilo gratis rejer med hjem hé hé.
Kæmpe rejer som disse fås ved floden i Ayutthaya, og er ikke opdræt går i store baljer ude bag ved restauranten, måtte dog ikke tage billeder ( nok noget med dyrevelfærd )
Kæmpe rejer som disse fås ved floden i Ayutthaya, og er ikke opdræt går i store baljer ude bag ved restauranten, måtte dog ikke tage billeder ( nok noget med dyrevelfærd )
priser fra 400,- Bht. Pr. 500 gram
og de smager sgu godt.
For pokker det ligner en tilberedt Alien.
Tror da pokker at du ikke måtte filme baljerne.
Vandango hvad er en alien er det en blæksprutte du kalder det.jeg har smagt de små ikke rejer men en anden med skal på der var opdrættet inde midt i landet de smagte af ingenting.
Jh jeg blev simpelthen så forbløffet over, at rejer kan blive så store.
Jeg er lidt træt af rejer i Thailand, de dukker nærmest op i halvdelen af retterne på menukortene. Syntes ikke at rejerne kan måle sig med royal greenland's store rejer.
Fjordrejer har jeg endnu ikke smagt.
Ja Artic rejer ved man hvad er, jeg har smagt fjordrejer men kun noget opreklameret shit fra den store ø. De er sku ikke den formue værd som de koster,jeg har smagt hesterejer dem bryder jeg mig ikke om,de trawles med bomme langs Vestkysten, hvorefter de sendes til Nordafrika for at blive pillet,de koges ombord på skibet.rejerne der fanges med trawl i Skagerak koges også ombord de losses hver 3 dag hovedsagelig i Sverige. Og de er også rigtig gode. Deres opdrættet skaldyr og fisk er sku kun til hunde og katte.
Kæmpe rejer som disse fås ved floden i Ayutthaya, og er ikke opdræt går i store baljer ude bag ved restauranten, måtte dog ikke tage billeder ( nok noget med dyrevelfærd )
priser fra 400,- Bht. Pr. 500 gram
og de smager sgu godt.
For pokker det ligner en tilberedt Alien.
Tror da pokker at du ikke måtte filme baljerne.
Husker én gang i Kina hvor jeg var på fiskerestaurant. Vi havde fået en alt for lille fisk på bordet, så jeg var nødt til at prøve at spise nogle af de andre ting også. Der var en slags blævrende bløddyr af en slags, dem kunne jeg simpelthen ikke synke når jeg havde dem i munden. Søpindsvin var hellere ikke lige mig. Der var også nogle andre dyr jeg ikke anede hvad var og faktisk hellere ikke havde fantasi til at forestille mig at de kunne eksistere. Men det gjorde de, for de stod på bordet foran mig. Jeg valgte at kaste mig over nogle grillet 35-40 cm lange og godt fede vand-skolopender (tror jeg det var). De smagte sådan set ok, men hold kæft de var grimme. Mindst ligeså grim som den fra Alien-filmene.
Alt på bordet gik levede i akvarier og store baljer udenfor restauranten indtil vi udpegede det.
Ja Artic rejer ved man hvad er, jeg har smagt fjordrejer men kun noget opreklameret shit fra den store ø. De er sku ikke den formue værd som de koster,jeg har smagt hesterejer dem bryder jeg mig ikke om,de trawles med bomme langs Vestkysten, hvorefter de sendes til Nordafrika for at blive pillet,de koges ombord på skibet.rejerne der fanges med trawl i Skagerak koges også ombord de losses hver 3 dag hovedsagelig i Sverige. Og de er også rigtig gode. Deres opdrættet skaldyr og fisk er sku kun til hunde og katte.
Jo men skal du have laks, er de fritgående jo for giftige, der køber vi jo norsk opdræt, det smager da også godt.