Debatemne: Thailand Portalen (version 2004) :: smorre brod
#1
Ja her er der ogsaa mulighed for at kobe kartofler, med det er ikke altid vaere at kobe nogen gange se de meget dodsyg ud.
Saa en gang flaekesteg med kartolfer og brun sovs hvad kan saa forlade mere
Oprettet af Suk Rak Ning d. 12/01-2006 20:47
#2
thaikurt skrev:
Ja der er vise ting man maa undvaere naar man bo i thailand, men jeg er saa heldig at jeg skal en tur til Pattaya saa skal jeg havde leverpostej og rullepolser og medisterpolser som er min livret med hjem saa er kan jeg igen faa dansk mad naar jeg faa lyst.
Jeg skal taenke paa dig Suk naar jeg skal havde det.
Jeg elsker medisterpølse
Oprettet af
Frank d. 12/01-2006 20:52
#3
Ja jeg har godt nok aldrig set en flæskestegsudskæring på markedet, men da min svigerbror lever af svineopdræt (betaler andre for at opdrætte, andre for at slagte i baghaven og får konen til at sælge), så burde man jo kunne redde sig en udskæring. Og da vi har tænkt at købe en ovn næste gang, så skulle den jo være skabet
.
Så mangler der bare kartofler, agurkesalat , rødkål og sovs
.
Redigeret af
Frank d. 12/01-2006 23:32
#4
Frank der hvor jeg handel svinkod på markedet ved hende der saelge det god hvad noget saa os vil havde hvis skal havde skal jeg tidlig op om morgen og vaere paa markedet kl 5.00.
#5
Suk der er ikke noget bedre det slaa alt thaimad.
Naar jeg er i Pattaya saa skal jeg havde medisterpølse til aftenmad
Oprettet af
Mintz d. 12/01-2006 23:21
#6
Der findes jo Thai-Danmark mælk.. i thailand ..
Oprettet af
jorn d. 27/01-2006 13:32
#7
Nu bor jeg Bangkok og der kan man koebe baade ribbensteg og nakkam med svaer i villa markedet suhumvit soi 33.
I Carefour har jeg bestilt nakkekam med svaer og det var fint!
Nu er jeg personligt ikke saa vild med medisterpoelse, men den kan man lave selv! Det er jo stort set ikke andet end en roert flaeske fars puttet i en tarm! kuloer til sovsen har jeg fundet i endnu, men jeg koeber en flaske i dk og putter kufferten og saa den klaret
kartofler koeber jeg ogsaa i supemarkderne og de smager godt men ikke helt som der "hjemme"
Man kan faktiske finde opskrifter paa det meste danske mad mange steder paa nettet!
#8
Ja det er saa en fordel at bo i Bangkok med jeg kan ogsaa faa det hvor jeg bo.
Med det kraeve at du har en maskine med polsehorn for at lave det eller skal du selv staa og putte fars i tarmen.
Nej det er der jo ikke noget at gore ved sadan er det bare naar man bo i udlande
Oprettet af
jorn d. 27/01-2006 16:46
#9
Thaikurt! medister var opfundet foer maskinen!
Du koeber en tragt af dem med stor aabning(oile tragt til bilen) og med en hobbykniv skaere du spidsen af tragten saa den faa en lidt aflang aabning og saa ruller du en meter tarm eller to op paa den, fylder farsen i via tragten og lader tarmen glide med ned efter haanden!
Den foerste gang gaar det nok ikke saa let, men naar du har proevet det en gang eller to saa koere det!
Med en lille bord own til ca 1500,- baht saa kan man bage og stege alt muligt i mindre portioner!
Koeb en gril spyd, og gril saa en kylling! guf!
du kan ogsaa lave din egen lever postej! Det er dog lidt af et arbejde at hakke leveren og spaak med en kniv i handen, men det kan man godt og hvis man ikke kan leverpostejen for grov, saa koere man den groft hakket lever igennem en sigte!
Toer gaaer kan man da ogsaa koebe paa landet! og saa kan du bage broed og boller:
Ca 6 boller eller et broed
Oploes en tsk toer gaer i 2-3 dl vand. ( eller resten af uht maelken)
mix et par skefulde fulde hvedemel i og til saet en bloed klat smoer eller 1/4 dl olie sammen med en tsk sukker og 2 tsk salt. haand aelt dejen med til bliver fast og smidig og klister let til haenderne.
lad den haeve en times tid og aelt den saa paa bordet med lidt ekstra mel i mens ovnen varmer til 225 grade. form seks boller eller et broed og saet dem/det paa pladen
lad vaere med at smoere pladen med drys med rigeligt mel som daekker pladen! det er lettere at goere rent.
Lav en kop kaffe de 20 minuttwr boller bager (30 min for broed)
Ny de varme boller med kold thai smoer og varm kaffe!velbekomme!
Har du dej over skud saa former du en bolle og saetter paa en mel drysset tallerken til daekket og saa laver du en pizza senere
Oprettet af Suk Rak Ning d. 27/01-2006 17:06
#10
Pyha, hvor bli'r jeg da lækker-sulten, jeg må ha' fat i sagerne næste gang (Marts) indtil da må jeg nøjes med at forme min mund som en TRAGT...............Skål
Mvh. Suk.....................
Oprettet af bastian d. 27/01-2006 18:30
#11
jer der bor i thailand vælter jer rundt i billig sprut og damer .......og så savner i leverpostej????????
i er sku da ikke rigtig kloge.......lol
Oprettet af
Frank d. 27/01-2006 18:58
#12
Hej bastian
Ja den var ikke til mig, da jeg bor i Danmark. Men jeg tror nu det er de færreste af dem her på dtw, som bor i Thailand, der passer på beskrivelsen.
mvh
Frank
#13
Jorm Ja man kan lave det selv men jeg kober det af en danskerne naar min vej falder forbi Pattaya.
Med rugbrod bager jeg selv, jeg kober det faerdig rugbrod mel i danmark og med andre danske vare sendt her til Thailand, nogen ville sige det er dyrt men da jeg jo stadig er danskerne og holde af faa dansk mad betale jeg gerne den pris det koster.
mine born her elsker efterhanden dansk paalaeg og dansk mad.
Jeg bage selv finbrod og boller.
Ps jeg har en opskrift hvor man staa den op og aften og lad saa ligge i koldeskabet natten over om morgen friske nybage boller
Oprettet af Suk Rak Ning d. 27/01-2006 19:04
#14
bastian skrev:
jer der bor i thailand vælter jer rundt i billig sprut og damer .......og så savner i leverpostej????????
i er sku da ikke rigtig kloge.......lol
Fornemmer jeg en lille misundelsesorm
Med venlig hilsen Suk & Damerne...............Skål........
#15
bastian fordi man i thailand betyder det jo ikke at man vælter rundt i billig sprut og damer.
Jeg vil regne med at de fleste lever som man gor i dk.
Naar man bo i udlande kan man godt havde lyst til noget dansk mad.
#16
Suk jeg har lige faaet to stykke med rullepolse og et kop kaffe.
Oprettet af
Frank d. 27/01-2006 19:31
#17
Stop så thaikurt!
Ellers går jeg ud og hiver min hjemmelavede rullepølse op fra fryseren!
Uhmm
mvh
Frank
NB: Men jeg er løbet tør for kaffe og Unoen kan ikke starte pga. kulden!
Redigeret af
Frank d. 27/01-2006 19:32
#18
suk .....skulle du ikke til DK 1 feb...??? det er skide koldt her i DK
så velkommen men husk varmt tøj smiler
Parkpean
Oprettet af Suk Rak Ning d. 27/01-2006 19:52
#19
Jo jeg er i DK 2 Feb. og jeg vil spise medisterpølse morge, middag og aften, men jeg har læst, at man bliver hvad man spiser, så gu' ved hvordan jeg ser ud i Marts når jeg igen lander i Bkk......
Har været ude at købe varmt tøj........Tak for velkomsten
[small]Jeg må jo håbe at medisterpølsen sætter sig det rigtige sted, hvis i forstår hvad jeg mener
[/small]
Redigeret af Suk Rak Ning d. 27/01-2006 19:54
#20
Suk kan du saa havde en god rejse til Dk jeg sige bare godt det ikke er mig der skal rejse til Dk og selv og jeg saa kan faa medisterpolser 3 gange om dagen.
Saa husk at tage et foto for du tager hjem og et naar du kommer tilbage