Debatemne: Thailand Portalen (version 2004) :: Adresse i thailand
#1
Goddag de herrer og damer derude. Jeg har lige et par spørgsmål til jer- jeg har lige været i danmark og flytte min adresse til thailand og vil gerne vide om jeg kan få en officiel adresse i thailand,altså blive registreret på amphur og måske få et thailandsk id-kort. Vil gerne vide hvad reglerne er,også dem i det virkelige liv da regler jo kan have mange veje her i østen. Og vil også gerne vide hvad jeg skal have med på amphur for at blive registreret. Det skal lige siges at jeg har adresse hos svigermor da min kones adresse er så langt ude på landet at der ikke kommer post her. På forhånd tak for svarene. Hav en god dag.
Oprettet af
jpo d. 18/11-2009 02:27
#2
Du kan IKKE komme i din kone's blå husbog (Tabian Ban) du kan hvis du gider, få din egen husbog som for udlændinge er i gul farve, alternativt har imm.kontoret en formular som bekræfter din adresse.
Oprettet af
Conrad d. 18/11-2009 02:43
#3
Du kan prøve at tage med svigermor på Amphur, hvis hun ejer huset og se hvad de der kræver for at du kan få en gul Tabien ban (en husbog for udlændinge), Amphur kræver ikke det samme alle steder.
Jeg skulle have en formular som jeg fik på Amphur underskrevet af Pu yai ban(en slags landsbyformand), en adressebekræftelse fra Immigration, kopi af mit pas, oplysninger om mine forældre (selv om de ikke lever mere) da deres navne skal i husbogen og så skulle konen garantere for mig at jeg måtte få en husbog til hendes hus.
Fordelen med en husbog er at den varer "evigt", hvorimod en adresseattest fra Immigration er kortvarig og kun kan bruges en gang, f.eks. til at købe en MC.
Du kan ikke få Thai ID-kort, men du kan få Thai kørekort og de er også gode at have som legitimation, på dem står din adresse, først får du for 1 år og siden for 5 år af gangen.
Venlig hilsen
Conrad
Redigeret af
Conrad d. 18/11-2009 02:46
Oprettet af Nuk d. 18/11-2009 03:41
#4
Hvis du ikke har en ganske særlig grund til at have den gule husbog, hvorfor så alt det besvær med at få den ?
Jeg flyttede herud for 3½ år siden, jeg har min flytteattest fra folkeregisteret, men er aldrig tilmeldt her. Det giver ingen problemer for mig, jeg får min post fra DK.(bank, skattevæsen, pensionskontor osv.),jeg kan også få thai kørekort hvis jeg vil, så ingen problem.
Oprettet af
PalleV d. 18/11-2009 09:14
#5
Hvordan er det nu hvis man flytter adressen ud til Thailand, og man er førtidspensionist, hvor mange penge mister man? er der nogen her som har prøvet det?
Oprettet af BJ d. 18/11-2009 10:27
#6
PalleV skrev:
Hvordan er det nu hvis man flytter adressen ud til Thailand, og man er førtidspensionist, hvor mange penge mister man? er der nogen her som har prøvet det?
Har ikke selv prøvet det endu, MEN!!!
Efter hvad jeg ved da jeg selv har i sinde at bosætte mig i Thailand, ja så skulle være efter hvad jeg har læst her på DTW
at er du FP fra før 2003 så mister du alle tillæ og ender med et grund beløb på ca.5800kr
Men er der tilkendt FP efter 2003 ja så kan du få næsten hele dynnen med da tillægene er inbefattet i FP'en, og du
vil således kunne regne med at du får ca 10,000kr udbetalt i Thailand.
Men Punk mig nu ikke det er som sagt kun noget jeg har læst, og skal også selv have sagen undersøgt til bunds,
da jeg selv er FP'er fra efter 2003.
MVH.BJ
Redigeret af BJ d. 18/11-2009 10:30
Oprettet af bentmj d. 18/11-2009 10:53
#7
Du kan kontakte Pensionsstyrelsen og få svar på alle dine spørgsmål om pension og hvilke ændringer der vil komme ved at flytte til Thailand.
Jeg bliver desværre førtidspensionist fra d. 1-12-09, og har derfor mulighed for at bosætte mig i Thailand og derfor må alt jo undersøges grundigt så jeg kontaktede Pensionsstyrelsen som understregede at førtidspensionen ville være uændret ved adresse i Thailand og følger de danske regler ved ægteskab og samliv osv.
Pensionsstyrelsen har en udmærket hjemmeside hvor du vil få svar på dine spørgsmål, men kan kontaktes på tlf: 3395 5000
Oprettet af Nuk d. 18/11-2009 16:21
#8
Hvis du er tilkendt pension før 2003 får du udbetalt grundbeløbet samt invaliditets beløbet men mister dit personlige tillæg. Det vil sige at du får udbetalt ca. 7500 kr. pr. md.
Du vil være skattepligtig i Danmark, og det er uden betydning for din pension om du er allene eller gift, da du ikke får personlige tillæg.
Håber det var en lille hjælp. Det er sådan det funker for mig og mange andre.
#9
Farlang Bar - Disse regler gælder kun, såfremt man stadig er tilmeldt det danske folkeregister...
Oprettet af JD d. 19/11-2009 06:15
#10
Ja, det er meget godt, men jeg har en mistanke om at kommunerne ikke engang kan, eller måske ikke vil fortolke reglerne ens!
JD
Oprettet af Dream d. 19/11-2009 06:30
#11
Selvfoelgelig hersker janteloven ogsaa blandt skrankepaver i DK...........hva' bilder pensionisten sig ind naar han beder om lov til til flytte til Thailand, nae hjem i ghettoen med dig din snotnaese.......lav nu ingen numre, vi holder oeje med dig..
Oprettet af JD d. 19/11-2009 07:02
#12
Ja, det er godt du har forladt den synkende skude, for jeg har en lumsk mistanke om at der snart vil komme nye stramninger mht. ophold i udlandet m.m.
Næh, pensionisten bedes blive i den 2. værelses, og han kan så bevæge sig frit derfra og til genbrugsbutikken, Aldi og Fakta, og når der rigtigt skal være fest så er der bingo-banko i Vibystan-Centret!
JD
Oprettet af
jpo d. 19/11-2009 07:32
#13
din adresse staar paa thai koerekort,
det passer ikke, jeg har thaikoerekort til mc og bil,
den eneste adresse der staar er byen hvor koerekortet er lavet,har aldrig set ens adresse staar paa nogle koerekort.
ret mig hvis det er forkert.
#14
Hej. Som svar til hvorfor jeg gerne vil have min adresse i thailand officiel hernede er at min kones id-kort er ved at være forældet og skal fornyes næste år. Så kommer problemet,hendes id adresse er den samme som min i pakchong og så hører vi ind under immigrationen i korat,men hendes nye id adresse bliver i saraburi og så bliver det bangkok vi skal til,og det er altid et helvede at komme der. Så hvis jeg officielt havde adresse i pakchong kunne jeg måske blive under korat immi. Er der nogen der ved noget om det. Skal lige siges at jeg har års-visa fordi jeg er forsørger af kone og børn.
Oprettet af sune d. 19/11-2009 09:12
#15
Hej JPO
Jeg må desværre korrekte dig, men måske har du et anderledes kørekort end os andre.
Frontsiden med dit billed viser hvem du er.
Bagsiden med hvad du må bruge, og det viser din adresse.
Oprettet af
goldwing d. 19/11-2009 10:03
#16
sune skrev:
Hej JPO
Jeg må desværre korrekte dig, men måske har du et anderledes kørekort end os andre.
Frontsiden med dit billed viser hvem du er.
Bagsiden med hvad du må bruge, og det viser din adresse.
Du har fuldstændig ret, jeg har lige tjekket bagsiden af mine, og der står adressen.
Havde dog ikke bemærket det før du skrev dette.
Så nu kan jeg altid finde hjem....
..... tak for oplysningen
Oprettet af Dream d. 19/11-2009 11:02
#17
Det maa vaere nogle gamle licenser i har, de nye staar der kun hvor de er udstedt...ex.Nong khai.......
De gamle licenser, ja der staar adressen..........
Redigeret af Dream d. 19/11-2009 11:03
Oprettet af BJ d. 19/11-2009 13:03
#18
Falang Bar skrev:
Øhhh hvad med de regler der er nævnt i flere tråde her inde med at man som førtidspensionist kun må være bortrejst 6 måneder pr. år ellers sker der noget fratræk ?
JA... men kun for dem der har fået den tilkendt
Før 2003, ellers ikke!
MVH.BJ
Oprettet af JD d. 19/11-2009 14:22
#19
Tillader mig lige at klippe og klistre lidt (Tak, pigalle)
"Retten til at modtage social pension er som hovedregel betinget af, at modtageren har fast bopæl i Danmark. Dette krav kan blandt andet fraviges, hvis Danmark har indgået en overenskomst om social sikring med et andet land. Danmark har ikke indgået overenskomst med Thailand.
Efter praksis antager man, at en pensionist opfylder krav om fast bopæl i Danmark, hvis pensionisten har bevaret en reel faktisk bopæl i Danmark og kun opholder sig i udlandet midlertidigt. I almindelighed anses et ophold i udlandet af op til 1 års varighed for at være midlertidigt. Gentagne midlertidige ophold anses kun for midlertidige, hvis de ikke strækker sig over mere end 3-4 måneder pr. gang, og de samlede udlandsophold ikke strækker sig ud over 6 måneder i løbet af 1 år.
Danske statsborgere bevarer retten til førtidspension og folkepension, når de fx tager bopæl i Thailand, hvis de pågældende har haft mindst 10 års bopæl i Danmark efter det fyldte 15. år eller i mindst ¼ af tiden fra og med det fyldte 15. år, og indtil pensionen ydes. Bopælskravet skal være opfyldt umiddelbart inden, pensionen ydes. Det vil sige, at der stilles krav om en sammenhængende bopælsperiode grænsende op til pensionstidspunktet, der har en længde på de nævnte bopælstider.
Retten til at modtage en tilkendt pension ved bopæl i udlandet omfatter bl.a. pensionens grundbeløb, invaliditetsbeløb, erhvervsudygtighedsbeløb, førtidsbeløb, ekstra tillægsydelse og personlige tillæg.
Pensionstillæg og den supplerende pensionsydelse (ældrecheck) kan som hovedregel ikke udbetales i udlandet og kan derfor ikke udbetales ved bopæl i Thailand.
Pensionstillægget udgør 63.468 kr. om året (2009) for enlige folkepensionister og for enlige førtidspensionister omfattet af den gamle ordning. For gifte eller samlevende pensionister udgør pensionstillægget 29.640 kr. om året. Pensionstillægget indtægtsreguleres, hvis pensionisten eller dennes ægtefælle eller samlever har indkomst ud over pensionen. Pensionstillæggets størrelse afhænger således af de individuelle økonomiske forhold. Førtidspensionister omfattet af den nye ordning modtager ikke pensionstillæg, men modtager en samlet pensionsydelse, der kan tages med til udlandet, hvis betingelserne i øvrigt er opfyldt.
Ældrechecken er målrettet pensionister uden formue og kan udgøre op til 10.300 kr. årligt (2009).
En social pension, der udbetales som en brøkpension eller med et nedsat beløb som følge af indtægtsregulering, vil fortsat blive udbetalt efter de gældende regler herom, når pensionen udbetales i Thailand.
Der kan tilkendes personligt tillæg til folkepensionister med bopæl i udlandet, hvis pensionistens økonomiske forhold er særlig vanskelige. Førtidspensionister omfattet af den gamle ordning med bopæl i udlandet kan også få tilkendt personligt tillæg.
Personligt tillæg tilkendes efter en nærmere konkret og individuel vurdering af de økonomiske forhold."
http://www.dansk-...wstart=120
JD
Oprettet af
sn d. 20/11-2009 03:39
#20
Dream skrev:
Det maa vaere nogle gamle licenser i har, de nye staar der kun hvor de er udstedt...ex.Nong khai.......
De gamle licenser, ja der staar adressen..........
JPO og Dream
I har helt ret....forskellen på de 2 kørekort :
1. det "nye" kørekort Smart Card - viser ikke adresse men derimod f.eks tabian ban nr.
2. det gamle kort - ja der har de ret m.h.t. adresse, men de udgår hen ad vejen
Min erfaring med smart card er at i mange tilfælde bliver BIB bøderne lavere og/eller nogle gange bliver man viftet videre, så de 100 bath som smart cardet koster, er godt givet ud