Debatemne: Thailand Portalen (version 2004) :: Thai Restaurant I Kbh området..

Oprettet af jesperfrb d. 06/05-2006 20:55
#1

Vi spiser tit og ofte på resturant Thai-corner der ligge på hjørnet af Istedgade og Gasværksvej.

Ellers kan jeg anbefale Siam-orchide på Amager boulevard, den ejes af Kim der også arrangerer Thai fester i KBH.

Mange af mine venner fortrækker Thai esan på halmtorvet, da maden er fra nordøst som navnet antyderCool

Oprettet af kro90 d. 11/05-2006 14:50
#2

Hej
Vi bruger også Thai esan på halmtorvet eller også tager vi en tur på Alissa Sankt Peders Stræde 27, her er der bare Super, du kan få maden tilberedt lige som du vil, stærk,svag mellem, eller få kryderierne ind på bordet. God betjening og meeeeget besøgt, bestil bord.
Andre stedder kan findes på
[url]www.aok.dk[/url]
Venligst
KimGrin


Hej Kim
Jeg lavede din henvisning om til et link
bamsen

Oprettet af Lillemand d. 11/05-2006 20:25
#3

Jeg kan varmt anbefale Thai take away i valdemarsgade på vesterbro.

Super god og billig mad.

Oprettet af solmand d. 11/05-2006 21:07
#4

Bamse:::::: Et godt råd.... spis lidt mindre salt....Pfft
solmand

Oprettet af pdrhan d. 12/05-2006 08:09
#5

Arrgh Bamse...nu må du sgu ud og motionere lidt!!

Oprettet af roald d. 01/10-2006 00:15
#6

sidder og læser om en ny thairestaurant der er åbnet

hedder KIIN- KIIN ,moderne thailandsk gourmetkøkken , guldbergsgade 21 , københavn n , [url]www.kiin.dk[/url]

bag restauranten står en henrik yde andersen , der har arbejdet 5 år i thailand , og på restauranten THE PAUL i tivoli.

han udtaler: normal er thairestauranter noget , man forbinder med gule servietter og discountmad, men i london og new york er det meget udbredt med etniske gourmetrestauranter. jeg fik modet til at åbne KIIN-KIIN , da den australske kok david thompson fik en stjerne i michelin - guiden for sin gourmetthaimad.


Henvisningen er lavet om til et aktivt link
bamsen

Oprettet af ebeth d. 01/10-2006 12:25
#7

Thaistedet for enden af Korsgade laver god mad, de har også diverse Thaisalater hvis man spørger (se evt. deres take-away menu) På Aaboulevarden lige før Bülowsvej var der også en trad. Thai restaurent! Ayutthaya 1 og 2 på henholdsvis H C Ørstedsvej /Griffenfeldtsgade havde også god mad. Ørstedsvej syntes vi havde en bedre kok end "søsteren".
"Spis-spis" den der linkes til i Guldbergsgade ser ud til at være yderst dyr og lavet ud fra et andet koncept end alm. Thai!!!! Hvad jeg siger er at man skal da prøve at spise på Orientals terrasse i Bangkok, for det er super lækkert, det er bare ikke hvad de fleste forstår som " Thai mad"

Oprettet af Mintz d. 13/05-2007 00:04
#8

1. Duang Jai Nyborgade 2 Østerbro!
2. Silom på Østerbrogade. www.silom.dk
3. Ban Gaw Halmetorvet og bag Hovedbane
4. Sirivan Åboulvard
5. Thai Cornor Istedgade
6. Sweet Brasil Grønnegade Kgs. Nytorv
Cool

Oprettet af prasat d. 13/05-2007 10:45
#9

sirivan ville jeg ikke anbefale, langsom betjening og maden er ikke ok, tøsen inorere fuldstændig min kone når vi var der inde.så vi blev nør til at få fat i knægten selv om han ikke havde vores bord.

thai corner kræver et tandlæge eftersyn vær gang jeg har været der inde, grundet alt det sukker de putter i maden, men der er tilgændgæld god betjening.

prasat

Oprettet af quickmouse d. 13/05-2007 16:17
#10

jeg kan anbefale ´´white elephant´´ i århus ( jeg ved godt at det ikke er i københavn. )


http://www.mangos...phant.aspx
(anmeldelse )


http://www.white-.../index.htm
(web side)

Oprettet af Jesper_Hein d. 13/05-2007 19:15
#11

Jeg har min helt egen personlige favorit på H.C. Ørstedsvej, Ayuttaya 2:
http://www.aok.dk...
- De har også en 1'er på Griffenfeldsgade, men jeg finder 2'eren mere hyggelig.

Ban Gaw på Halmtorvet er også en hyggelig restaurant med god mad:
http://www.aok.dk...


MVH
Jesper

Oprettet af Jesper_Hein d. 13/05-2007 20:34
#12

DSD

Uff, ja det lyder ikke lækkert!! Heldigvis bor jeg tættere på Ayuttaya Grin

MVH
Jesper

Oprettet af Berg d. 13/05-2007 21:58
#13

Jules skrev:
Nogen der vil anbefale nogle thai restauranet i kbh området?
Jeg kender nogle få, og kender nogle som jeg ikke synes er helt.... "rene" hvis man kan sige det på en god måde...
så vil jeg bare høre om i kender nogle rigtig gode hyggelige nogle?
Som i vil anbefale...


Hvis du vil have en lidt anderledes oplevese kan du prøve Restaurant Kiin Kiin - som laver "moderne" thai mad på gourmet plan

Restauranten er nomineret som "raising star" af Michelin, så prisen er selvfølgelig også derefter .. men virkelig god mad og service. lidt ud over det sadvanlige


http://www.kiin.dk/



Æv så lige at der allerede var skrevet om den her restaurant Grin - næste gang skulle jeg måske læse alle svarene før jeg selv svare Pfft

Velbekomme

Redigeret af Berg d. 13/05-2007 22:01

Oprettet af roald d. 31/05-2007 18:36
#14

STJERNEKOKKE MØDES TIL THAI-MAD I KØBENHAVN.

to af de bedste thairestauranter i verden, restaurant NAHM i london og KIIN KIIN på nørrebro, sætter hinanden stævne til august, skriver ibyen.dk. Det sker under madfestivalen Copenhagen Cooking, hvor de skal kreere en spektakulær seks-retters-menu. Mens NAHM har en michelinstjerne, er KIIN-KIIN " rising star " ( taget fra metroexpres )

Oprettet af banphai d. 13/10-2007 20:54
#15

Davse Bamsen
Thai mad er sgu godt,men du syntes man tager på når man spiser thaimad.
Jo!! det er rigtigt nok,
Men kommer anden på hvad du spiser.
Vi har mange forskellige slag mad. du kan spise. Prøve *Esaan* mad
Yum yum kung. Tom yumGrin kung. Somtam grill mad Esan style.!!!
ikke så meget coconut mad med curry og ris. Du tage ikke på!!!
Fravel

Oprettet af on og kent d. 13/10-2007 22:38
#16

Grinjeg arbejder i københavn og har gjordt det i 8 år.
når jeg skal på thai restaurant ringer jeg som regel hjem til konen hvorefter hun fortæller hvordan jeg gerne vil have maden.
(thai pet)
har virket intil nu og forhåbentelig fremover
kent

Oprettet af on og kent d. 13/10-2007 22:42
#17

glemte at fortælle at min bedre halvdel ikke vil spise på restaurant i danmark mener at det ikke smager som thai mad men tillempet. hvilket jeg jo godt kan give hende ret i alt smager anderledes under en palme
med en beer changGrin

Redigeret af on og kent d. 13/10-2007 22:43

Oprettet af risbaronen d. 13/10-2007 23:19
#18

skal det være take away så har jeg hørt at risgryden på sallingvej i vanløse den skulle være rigtig god og betjeningen flink SmileSmile

Oprettet af bigfoot d. 14/10-2007 12:31
#19

.Home style thai med efterbrændermadanmeldelse
3 af 6 stjerner

3 af 6 stjerner Restaurant: Ranees
Maden er stærk og hjemmelavet fra grunden hos Ranee på Blågårds Plads.

Af Søren Frank
Fredag den 24. august 2007, 03:30

Menu-kortene på de fleste Thai-restauranter i København ligner hinanden til forveksling, og maden virker indimellem, som om den udgår fra den samme fabrik. Forklaringen er formentlig, at køkkenerne baserer sig på de samme præfabrikerede curry- og tom yum-pastaer, der kan købes overalt i byens asiatiske specialbutikker.

Sådan er det dog ikke hos Ranee med efternavnet Udtumpthisarn hun laver mad, som hun selv fik den hjemme hos sin mor i Esan, som det Nordøstlige Thailand kaldes. Restauranten på Blågårds Plads har i det hele et anderledes udtryk, stilen er meget tilbagelænet, hvilket ikke mindst gjaldt betjeningen, den aften vi var forbi, mere effektiv service er set. Indretningen er der ikke sket så frygtelige meget med, siden jeg sidst besøgte adressen for nogle år siden, hvor en tibetansk restaurant sad på lejemålet man genkender i hvert fald de lettere klodsede, institutionsagtige fyrretræstole.

Vi forlystede os indledningsvis med en sjov snack Miang Kam fra det nordlige Thailand. Syv små skåle stod i en rundkreds på et fad med chili, tørrede rejer, jordnødder, skalotteløg, lime, ingefær og ristede kokosflager. Ved siden af lå en bunke blade, som man foldede som en skål, fyldte med småbidderne og dryppede med den sødlige sojabaserede sauce, som stod i midten. Både hyggeligt og ganske velsmagende.

Hertil nød vi en flaske Free Beer version 3.0. En ganske sjov øl begået af kunstnergruppen Superflex i samarbejde med bryggeriet Skands. Konceptet går ud på, at alle har lov til at reproducere og kommercialisere øllet, hvis opskrift og label kan hentes på en hjemmeside. Selve brygget var her en aletype, rund maltet og sødmefuld og tilsat lidt guarana-nød, som dog ikke umiddelbart lod sig smage. (64 kr. for 70 cl).

Egentlig ville vi helst have spist Ranees store syvrettersmenu, som står til overkommelige 295 kr., men den blev ikke serveret denne fredag med den begrundelse at køkkenet havde for travlt. I stedet kombinerede vi os så ved hjælp af a la carte kortet frem til noget, som lignede prisen blev dog en anden, og fire forretter samt hovedret og dessert viste sig at være lige i overkanten af hvad vi kunne rumme.

Vi lagde ud med de klassiske satay-spyd, her tilberedt med vildsvin, som godt kunne have tålt lidt mere varme. Kødstykkerne, der ikke var helt reelt udskåret, var sine steder lovlig rå og dermed lidt svære at tygge. Men den ledsagende jordnøddesauce var rigtig lækker, tydeligvis hjemmelavet og meget chunky.

De thailandske fish cakes normalt kaldet tod man bla kommer man heller ikke uden om. Igen afveg Ranees version noget fra den, som man kender fra de andre thai-steder: Fiskefrikadellerne var ret lette og luftige gjort på en fintmalet fars med en let svampet struktur tankerne gik således i retning af de skumfiduser, man i gamle dage fik fra Norsk Fars. Smagen var ok, uden at være voldsomt karakterfuld, men endnu gang var en hjemmedip, her med sød chili, med til at rette op på billedet.

Så fulgte anden runde: Hvor første omgang havde været relativt mild, så stod vores smagsløg nu til en ordentlig omgang tæsk. Den klassiske Tom yam gung-suppe med citrongræs, lime og galangalrod skal være stærk og sur, og det var denne så sandelig også. Der var heldigvis heller ikke sparet på de store saftige tigerrejer, resten af fyldet udgjordes blandt andet af en del tomat.

Styrken var dog intet at regne i forhold til den servering af grøn papaya-salat som fulgte. Selv om vi bestilte den i den mindst stærke af to versioner kaldet Thai style, så var salaten smerteligt hed. Den tørrede røde chili var doseret med så løs hånd, at det smertede helt ned i tandrødderne ikke mindst var der en voldsom efterbrænder på som intensiveredes de følgende 10 minutter. Vi gøs ved tanken om husets ekstra stærke Esan style-servering. Salaten var i øvrigt ikke videre elegant, for det første var papayaen, som i sig selv ikke var den lækreste, jeg har smagt, ikke skåret specielt fint, og så var den lettere klodset garneret med store humpler af agurk og hvidkål.

Min gæst havde som hovedret valgt en rød curry med lammekrone det har jeg hverken smagt eller set før, men det fungerede nu okay, måske lige bortset fra, at man måske godt kunne have fjernet fedtbræmmen på lammekødet, eftersom den kokosmælksbaserede curry jo i forvejen er ret fed.

Jeg fik en gang tun nam thok, som er en lun thai-salat. Ingredienser var friskt lækkert tunkød, stegt så hurtigt at det stadig var rødt og saftigt indvendigt, men kokken havde måske været lige lovlig nærig med dosseringen hvilket man dog bestemt ikke kunne sige om chilien. Jeg blev igen sendt lige lukt ud i smertehelvedet. Tunen var vendt med blandt andet korianderblade, lime, fiskesauce og fik følgeskab af mere uønsket kål, denne gang af den røde slags.

Ranees ene dessert skulle vi selvfølgelig også smage. Hovedelementet var en kugle god mangosorbet, som var garneret af stykker af litchi- og mangofrugt samt den klisterede søde risengrød, som er en klassiker i det thailandske dessertkøkken.

Aftenen igennem drak vi en hvid helt glimrende biodynamisk Macon årgang 2005 (350 kr.), som dog til tider var hårdt presset, ikke mindst af papaya- og tun-salaterne. Ranees svoger Sune Rosforth er vinimportør med speciale i vine fra Loire og biodynamik det ser ud til, at han har hjulpet til med at lave det lille kort, som er noget sjovere, end man plejer at se det på byens Thai-restauranter.

Måltidet var til ende, og vi sad begge som to gamle boksere med forslåede gummer, hvilket selvfølgelig er den risiko man løber, når man spiser thai. Selv om der aftenen igennem bestemt havde været mange gode takter fra Ranees køkken, som kunne pege i retning af fire stjerner, så var der altså også et par skævere. Lagt sammen med den usikre betjening begge tjenere hævdede, at det var deres første dag på pladsen vælger vi at holde ved tre.

Print artikel Send artikel



Stjerner:
3 af 6 stjerner Restaurant:
Ranees
Adresse:
Blågårds Plads 10, Kbh N. tlf: 35 36 85 05
Hovedret:
105 kr
Menu:
5-rettersmenu 195 kr.
Vin:



Foto: Brian Berg





Se også 0
Forrige Næste
af
Det spiste vi:
Miang Kam snack 55 kr. Satay-spyd med vildsvin 85 kr. Fish cakes 65 kr. Thom yam gung 75 kr. Grøn papaya-salat 85 kr. Nam Thok, Thai-salat med tun 160 kr. Rød karry med lammekrone 165 kr. Mango sorbet med søde ris 55 kr.

Oprettet af hamster01 d. 14/10-2007 15:24
#20

skal det være take away så har jeg også hørt at la petit bankok på sallingvej 11 i vanløse også er rigtig god og betjeningen flink Cool