er det mon muligt at lave sig en god gang koldskål her i thailand har søgt lidt på nettet hvordan man laver den uden kærnemælk men så skal man bruge tykmælk og A38......ja er det muligt.... er blevet lun på det da jeg ikke har fået det i snart 9 år så det må være snart på tide
er det mon muligt at lave sig en god gang koldskål her i thailand har søgt lidt på nettet hvordan man laver den uden kærnemælk men så skal man bruge tykmælk og A38......ja er det muligt.... er blevet lun på det da jeg ikke har fået det i snart 9 år så det må være snart på tide
på vores årlige ferie til Danmark der bliver det også til nogle liter der hopper op i kurven samt et par poser junkere...men tror det er godt for mit forhold til badevægten at det forsætter med at være en Danmark ting men håber det bedste for dig.....
Du kan vel købe et par liter piskefløde og kærne til smør(det er bare et spørgsmål om at piske længe nok).
Så har du da smør og kærnemælk, og frisk piskefløde har de da i alle supermarkeder i Thailand efterhånden til ca 130 baht pr liter.
Kammerjunkerne må du nok selv bage, der kan du jo så bruge smørret.
Du kan vel købe et par liter piskefløde og kærne til smør(det er bare et spørgsmål om at piske længe nok).
Så har du da smør og kærnemælk, og frisk piskefløde har de da i alle supermarkeder i Thailand efterhånden til ca 130 baht pr liter.
Kammerjunkerne må du nok selv bage, der kan du jo så bruge smørret.
Her er en video med processen af at kerne smør:
Jeps, var selv nysgerrig på processen.
I stedet for kammer junker, så kan du evt. lave nogle ristede brødtern. Smager skide godt i kold koldskål mens de stadig er varme.
Med hjemmelavet smør og kærnemælk, bliver smagen ofte lidt flad.
Vi er vænnet til Lurpak, og forskellen er, at fløden er let syrnet.
Det kan man selv sætte i gang, ved et skvæt A38
Find det, der svarer til det i Thailand. skal bare indeholde mælkesyrebakterier. F.eks alle Lactobacillus acidophilus, som alm. A38. (det står på flasken).
Yakult indeholder Lactobacillus casei, den er også OK.
Så blander man et skvæt at det i den frisk fløde, og lader stå på køl natten over.
Kærn smørret som vist og husk at salte det lidt.
Kærnemælken, eller vallen, drænes fra og kan enten bruges til at lave tykmælk eller bruges til koldskål
Tykmælk er sødmælk, med et skvæt af kærnemælken i. Og lad stå køligt til passende konsistens
jeg har købt i frendship og foo0dland i pattaya må dog sige at nogle gange har der været udsolgt, det er små plast flaker med ca 700 ml. pisker æggeblomer og sukker og evt. valiasukker og lidt citron og hviderne piskes som flødeskum og duttes på før servering, men ok flødeskum er nr et, jeg mener buttermilk står sammen,tæt på fløden, noden gange beuger jeg cornflask idet for kermerjunker af dovenskab, men smak og behag velbekommen
viggovas sattahip
jeg har pande fra DK OG NATRON MEN kan bruge bagepulver, man bliver sgu helt lækker sulten, men pt kan jeg desværre ikke gå uden krykker og slet ikke stå ved komfuret,og det er ikke noget min husholder kan lave, så må vente
Men jeg tror, at du skal købe i "vesten", men til gengæld koster et billigt ikke mere end fra ca. 50-75,.
nej jeg tænker på en tortilla presse, ved udemærket godt hvad et vaffeljern er, og det har ikke en skid med en tortilla presse at gøre
jeg har et billede med aner ikke hvordan faen man oploader et billede her på dette forum