Debatemne: Thailand Portalen (version 2004) :: Etablere sig med forretning i Thailand

Oprettet af PetHot ScandiAsia d. 04/06-2011 05:46
#1

Lad det være sagt med det samme jeg har ikke fundet de vise sten, så tag mit indlæg for det det er, nemlig de erfaringer Jeg har gjort

Da jeg IKKE er automekaniker startede jeg ikke et autoværksted, ej heller er jeg mejerist så det blev heller ikke et mejeri....

Min pointe er hvis du ønsker at starte forretning herude, eller for den sags skyld den hele verden, så begynd med noget Du ved noget om!

Har set flere der starter Bar, Restauration uden at have den nødvendige baggrund, siger ikke at det ikke kan lade sig gøre, men pas på....

I Pattaya området alene er der måske 10-15,000 Barer og Restauranter, hvis ikke flere, så man kunne stille spørgsmålet:


Hvordan vil du udskille dig fra alle de andre?


Så nummer et er at have en helt klar holdning til hvad er det du ønsker at gå i gang med, en god forretningsplan, budget og tidshorisont , og hvor længe har jeg råd til at finansiere mit projekt?

Personligt har jeg mere end tredive års erfaring i Catering branchen, det giver i sig selv ikke nogen garanti for at det vi skulle i gang med vilde holde, men er dog en solid ballast!

Vi startede Pet Hot Pub & Restaurant i 2008, på 332 Rd. Mod Rayong, vi havde tidligere etableret os med hus i området.

Det skulle være et lille fritids projekt der kunne holde os i gang, mere mentalt end økonomisk. Altså en smugle for sjov, og sjovt var det...

Vi overtog et stykke jord på en treårig kontrakt, første fejl, tidshorisonten er for lille!

Tre år kan syntes som lang tid, men er det ikke pludselig er du i lommen på udlejer der til en vis grad nu kan bestemme det vider forløb...

Nå men i gang gik vi. Det skal siges placeringer var lidt hvis ikke meget speciel, midt i et stykke jungle op til hovedvejen, dog med en Estate med ca. 75-100 huse med en blanding af thaier og udlændinge som baggrund.

Restaurant, Bar og Køkken var på plads medio 2008, og vi var i Business.....

Det er der mange sjove historier om men jeg ved ærligtalt ikke om det interesserer nogen af jer?

Fakta er at det blev det hårdeste job jeg har haft hele mit liv, men jeg er bygget på en fabrik hvor man ikke giver op, så nu godt tre år senere er vi stadig igang. Nu på ca. en Rai land op til Shukumvit mod Sattahip, og ja vi er i Business....

Men total investeringen blev betydeligt større en planlagt, ting har det med at ændre sig og det er godt at tage højde for det før man starter.

Det vi ikke kunne tage højde for var at hele verden vendte på en tallerken og startede en nedtur, Batten blev forbløffende stærk, Fugle Influenza, Politisk uro, lukningen af Lufthavner og nedgangen i turister.

Men vort koncept på at baserer os på primært fastboende og Thaier viser sig at holde vand, tja indtil nu.....

Vi har holdt en klar linie fra begyndelsen, vi ønsker et rart sted hvor der er hygge, god mad og en vedholdende kvalitet til en pris der er betalbar. Og så har vi forsøgt at inddrage vores Gæster, venner til at være en del af stedet....

Pet Hot har i en længere periode hver onsdag fra kl.18,00 haft Skandinavisk Aften,

Hvor der bliver lavet en Dansk egnsret, til en fornuftig pris 195 – 225 Baht. Igennem tiden har vi været gennem, traditionelle retter som Flæskesteg med Sprød Sværd, Gammeldags Oksesteg, Stegt Flæsk og Persillesovs, Karbonader, Benløse Fugle, Gule Ærter og så videre.

Nu er det ikke sådan at det kun er Danskere eller Skandinaver der deltager, tvært imod det er et mix fra den store verden der træffes og har nogle gode timer sammen, og Nej vi sidder ikke og synger fædrelandets vedmodige viser....Well ikke normal!

Der er nu etableret en aktiv gruppe af gæster, der hver uge vil give et bud på næste uges Skandinaviske menu.

Gruppen består af fire voksne mænd i deres bedste alder..., Tre Danske og af hensyn til demokratiet, en Norsk ...

Sidst drøftede de forskellige regionale retter, indtog en mængde snaps, irsk kaffe og traf så en beslutning næste onsdag står den på gammeldags Millionbøf med hjemmelavede Rødbeder.... og ugen efter giver vi den gas, Andesteg brunede, hvide, rødkål og hjemmelavet sovs.....

Nu kan det lyde som om vi er et typisk Dansk, Skandinavisk sted, ikke fordi det ikke er godt nok, men vi er heldig at have gæster fra det meste af verden og de kommer igen og for os, betyder det noget....

Pet Hot fylder tre år som aktiv den første oktober i år, og der skal være fest, i skal nok høre nærmere....

Det blev en længere smører end jeg havde tænkt mig, håber noget kan bruges og hvis jeg kan være til hjælp så lad mig det vide

Peter
Sunflower

Oprettet af aom d. 04/06-2011 09:09
#2

Om man kan bruge det til noget??God reklame,,og sælger stedet meget godt,,,kikker forbi hvis jeg kommer forbi de kanter af thailand,,,Grin

Oprettet af bruno d. 04/06-2011 09:15
#3

Et rigtig godt indlæg. godt beskrevet om hvordan det er at starte noget op der ude.

Det er der mange sjove historier om men jeg ved ærligtalt ikke om det interesserer nogen af jer?



Jo da Smile

Redigeret af bruno d. 01/01-1970 02:00

Oprettet af PetHot ScandiAsia d. 04/06-2011 09:20
#4

bruno skrev:
Et rigtig godt indlæg. godt beskrevet om hvordan det er at starte noget op der ude.

Det er der mange sjove historier om men jeg ved ærligtalt ikke om det interesserer nogen af jer?



Jo da Smile


TAK,
PeterTuttelu Tralla

Oprettet af PetHot ScandiAsia d. 04/06-2011 09:23
#5

aom skrev:
Om man kan bruge det til noget??God reklame,,og sælger stedet meget godt,,,kikker forbi hvis jeg kommer forbi de kanter af thailand,,,Grin


Tja, det er svært ikke at få lidt reklame ind og det gør vel heller ikke noget?
Peter
Angel

Oprettet af hugoboerge d. 04/06-2011 13:39
#6

God beskrivelse, generelt saa tager alting laengere end forventet og bliver som regel ogsaa dyrere end forventet. Der skal laves en del fodarbejde foer man kaster sig ud i det som Peter har gjort. Jeg kender ikke stedet, men vil gerne besoege naar jeg kommer paa de kanter.

Oprettet af Bjarne d. 04/06-2011 13:45
#7

PetHot ScandiAsia skrev:
aom skrev:
Om man kan bruge det til noget??God reklame,,og sælger stedet meget godt,,,kikker forbi hvis jeg kommer forbi de kanter af thailand,,,Grin


Tja, det er svært ikke at få lidt reklame ind og det gør vel heller ikke noget?
Peter
Angel


Det gør det måske ikke. Det kan DTW-brugerne så vurdere. Nogle - blandt andre undertegnede - vil måske mene, at denne tråd og tråden om pizza contra steak kan minde om en overdreven kraftig markedsføring på et debatside.
Det nok nok som med pizza og steak: Alt med måde.

Bjarne

Oprettet af hugoboerge d. 04/06-2011 14:16
#8

Det goer vel ikke noget med lidt reklame, med maade selvfoelgelig. Det er helt fint at goere medlemmerne opmaerksom paa hvad der findes af nyt steder osv om det saa er i Nakorn Nowhere eller Nakorn Somewhere, for det kunne jo vaere at man kom paa de kanter og benytte lejligheden til at kigge indenfor.

Jeg vil da oenske Peter og hans kone held og lykke med foretagendet.

Oprettet af Kim Ludvigsen d. 04/06-2011 14:32
#9

bruno skrev:
godt beskrevet om hvordan det er at starte noget op der ude.


Det er jeg absolut ikke enig i. Indlægget kan være interessant for sin information om spisested og danskerklub, men skulle man gå med planer om at starte noget, er der ingen brugbare oplysninger i indlægget - udover faren ved at starte en bar og at man skal sørge for en lang lejekontrakt. Og mht. lejekontrakten får man kun en halvkvædet vise.

Redigeret af Kim Ludvigsen d. 01/01-1970 02:00

Oprettet af Robert Kronberg d. 04/06-2011 18:36
#10

PetHot ScandiAsia skrev:
Lad det være sagt med det samme jeg har ikke fundet de vise sten, så tag mit indlæg for det det er, nemlig de erfaringer Jeg har gjort

Da jeg IKKE er automekaniker startede jeg ikke et autoværksted, ej heller er jeg mejerist så det blev heller ikke et mejeri....

Min pointe er hvis du ønsker at starte forretning herude, eller for den sags skyld den hele verden, så begynd med noget Du ved noget om!

Har set flere der starter Bar, Restauration uden at have den nødvendige baggrund, siger ikke at det ikke kan lade sig gøre, men pas på....

I Pattaya området alene er der måske 10-15,000 Barer og Restauranter, hvis ikke flere, så man kunne stille spørgsmålet:


Hvordan vil du udskille dig fra alle de andre?


Så nummer et er at have en helt klar holdning til hvad er det du ønsker at gå i gang med, en god forretningsplan, budget og tidshorisont , og hvor længe har jeg råd til at finansiere mit projekt?

Personligt har jeg mere end tredive års erfaring i Catering branchen, det giver i sig selv ikke nogen garanti for at det vi skulle i gang med vilde holde, men er dog en solid ballast!

Vi startede Pet Hot Pub & Restaurant i 2008, på 332 Rd. Mod Rayong, vi havde tidligere etableret os med hus i området.

Det skulle være et lille fritids projekt der kunne holde os i gang, mere mentalt end økonomisk. Altså en smugle for sjov, og sjovt var det...

Vi overtog et stykke jord på en treårig kontrakt, første fejl, tidshorisonten er for lille!

Tre år kan syntes som lang tid, men er det ikke pludselig er du i lommen på udlejer der til en vis grad nu kan bestemme det vider forløb...

Nå men i gang gik vi. Det skal siges placeringer var lidt hvis ikke meget speciel, midt i et stykke jungle op til hovedvejen, dog med en Estate med ca. 75-100 huse med en blanding af thaier og udlændinge som baggrund.

Restaurant, Bar og Køkken var på plads medio 2008, og vi var i Business.....

Det er der mange sjove historier om men jeg ved ærligtalt ikke om det interesserer nogen af jer?

Fakta er at det blev det hårdeste job jeg har haft hele mit liv, men jeg er bygget på en fabrik hvor man ikke giver op, så nu godt tre år senere er vi stadig igang. Nu på ca. en Rai land op til Shukumvit mod Sattahip, og ja vi er i Business....

Men total investeringen blev betydeligt større en planlagt, ting har det med at ændre sig og det er godt at tage højde for det før man starter.

Det vi ikke kunne tage højde for var at hele verden vendte på en tallerken og startede en nedtur, Batten blev forbløffende stærk, Fugle Influenza, Politisk uro, lukningen af Lufthavner og nedgangen i turister.

Men vort koncept på at baserer os på primært fastboende og Thaier viser sig at holde vand, tja indtil nu.....

Vi har holdt en klar linie fra begyndelsen, vi ønsker et rart sted hvor der er hygge, god mad og en vedholdende kvalitet til en pris der er betalbar. Og så har vi forsøgt at inddrage vores Gæster, venner til at være en del af stedet....

Pet Hot har i en længere periode hver onsdag fra kl.18,00 haft Skandinavisk Aften,

Hvor der bliver lavet en Dansk egnsret, til en fornuftig pris 195 – 225 Baht. Igennem tiden har vi været gennem, traditionelle retter som Flæskesteg med Sprød Sværd, Gammeldags Oksesteg, Stegt Flæsk og Persillesovs, Karbonader, Benløse Fugle, Gule Ærter og så videre.

Nu er det ikke sådan at det kun er Danskere eller Skandinaver der deltager, tvært imod det er et mix fra den store verden der træffes og har nogle gode timer sammen, og Nej vi sidder ikke og synger fædrelandets vedmodige viser....Well ikke normal!

Der er nu etableret en aktiv gruppe af gæster, der hver uge vil give et bud på næste uges Skandinaviske menu.

Gruppen består af fire voksne mænd i deres bedste alder..., Tre Danske og af hensyn til demokratiet, en Norsk ...

Sidst drøftede de forskellige regionale retter, indtog en mængde snaps, irsk kaffe og traf så en beslutning næste onsdag står den på gammeldags Millionbøf med hjemmelavede Rødbeder.... og ugen efter giver vi den gas, Andesteg brunede, hvide, rødkål og hjemmelavet sovs.....

Nu kan det lyde som om vi er et typisk Dansk, Skandinavisk sted, ikke fordi det ikke er godt nok, men vi er heldig at have gæster fra det meste af verden og de kommer igen og for os, betyder det noget....

Pet Hot fylder tre år som aktiv den første oktober i år, og der skal være fest, i skal nok høre nærmere....

Det blev en længere smører end jeg havde tænkt mig, håber noget kan bruges og hvis jeg kan være til hjælp så lad mig det vide

Peter
Sunflower


Jeg vil give dig ret i, at det er langt mere hårdt og ressourcekrævende at drive virksomhed i Thailand, end man ofte tror.

Der er mange små ting i dagligdagen, der tager tid, og som sammenlagt tager lang tid.

Det kan være alt fra at betale en telefonregning til at skifte et toiletbrædt, fordi en Thai har stillet sig på det (siddet på hug) frem for at sidde.

Det, jeg oplever, og ser andre oplever, er, at administrationen er langt tungere, end den ville have været i Danmark og efter lokale forhold relativ dyr.

Dog kan det i visse tilfælde, hvis baren/restauranten står i konens navn som enkeltmandsvirksomhed, hvor manden ikke har arbejdstilladelse, kan være betydelig mere enkel administrativt, men det udelukker nødvendigvis ikke de mange andre småting, som fx toiletbrædtsagen og alle de andre ting, herunder det fakta, at man absolut ikke bliver halvmilionær, selv i Baht, blot fordi man har en god ide,

Her er det ligesom i Danmark, at der ofte skal en større startkapital til, når man starter, hvis man vitterligt skal ud over rampen - eller også skal man være enten yderst dygtig eller ganske heldig.

Hilsen, Robert

Oprettet af PetHot ScandiAsia d. 05/06-2011 04:54
#11

Robert Kronberg skrev:
PetHot ScandiAsia skrev:
Lad det være sagt med det samme jeg har ikke fundet de vise sten, så tag mit indlæg for det det er, nemlig de erfaringer Jeg har gjort

Da jeg IKKE er automekaniker startede jeg ikke et autoværksted, ej heller er jeg mejerist så det blev heller ikke et mejeri....

Min pointe er hvis du ønsker at starte forretning herude, eller for den sags skyld den hele verden, så begynd med noget Du ved noget om!

Har set flere der starter Bar, Restauration uden at have den nødvendige baggrund, siger ikke at det ikke kan lade sig gøre, men pas på....

I Pattaya området alene er der måske 10-15,000 Barer og Restauranter, hvis ikke flere, så man kunne stille spørgsmålet:


Hvordan vil du udskille dig fra alle de andre?


Så nummer et er at have en helt klar holdning til hvad er det du ønsker at gå i gang med, en god forretningsplan, budget og tidshorisont , og hvor længe har jeg råd til at finansiere mit projekt?

Personligt har jeg mere end tredive års erfaring i Catering branchen, det giver i sig selv ikke nogen garanti for at det vi skulle i gang med vilde holde, men er dog en solid ballast!

Vi startede Pet Hot Pub & Restaurant i 2008, på 332 Rd. Mod Rayong, vi havde tidligere etableret os med hus i området.

Det skulle være et lille fritids projekt der kunne holde os i gang, mere mentalt end økonomisk. Altså en smugle for sjov, og sjovt var det...

Vi overtog et stykke jord på en treårig kontrakt, første fejl, tidshorisonten er for lille!

Tre år kan syntes som lang tid, men er det ikke pludselig er du i lommen på udlejer der til en vis grad nu kan bestemme det vider forløb...

Nå men i gang gik vi. Det skal siges placeringer var lidt hvis ikke meget speciel, midt i et stykke jungle op til hovedvejen, dog med en Estate med ca. 75-100 huse med en blanding af thaier og udlændinge som baggrund.

Restaurant, Bar og Køkken var på plads medio 2008, og vi var i Business.....

Det er der mange sjove historier om men jeg ved ærligtalt ikke om det interesserer nogen af jer?

Fakta er at det blev det hårdeste job jeg har haft hele mit liv, men jeg er bygget på en fabrik hvor man ikke giver op, så nu godt tre år senere er vi stadig igang. Nu på ca. en Rai land op til Shukumvit mod Sattahip, og ja vi er i Business....

Men total investeringen blev betydeligt større en planlagt, ting har det med at ændre sig og det er godt at tage højde for det før man starter.

Det vi ikke kunne tage højde for var at hele verden vendte på en tallerken og startede en nedtur, Batten blev forbløffende stærk, Fugle Influenza, Politisk uro, lukningen af Lufthavner og nedgangen i turister.

Men vort koncept på at baserer os på primært fastboende og Thaier viser sig at holde vand, tja indtil nu.....

Vi har holdt en klar linie fra begyndelsen, vi ønsker et rart sted hvor der er hygge, god mad og en vedholdende kvalitet til en pris der er betalbar. Og så har vi forsøgt at inddrage vores Gæster, venner til at være en del af stedet....

Pet Hot har i en længere periode hver onsdag fra kl.18,00 haft Skandinavisk Aften,

Hvor der bliver lavet en Dansk egnsret, til en fornuftig pris 195 – 225 Baht. Igennem tiden har vi været gennem, traditionelle retter som Flæskesteg med Sprød Sværd, Gammeldags Oksesteg, Stegt Flæsk og Persillesovs, Karbonader, Benløse Fugle, Gule Ærter og så videre.

Nu er det ikke sådan at det kun er Danskere eller Skandinaver der deltager, tvært imod det er et mix fra den store verden der træffes og har nogle gode timer sammen, og Nej vi sidder ikke og synger fædrelandets vedmodige viser....Well ikke normal!

Der er nu etableret en aktiv gruppe af gæster, der hver uge vil give et bud på næste uges Skandinaviske menu.

Gruppen består af fire voksne mænd i deres bedste alder..., Tre Danske og af hensyn til demokratiet, en Norsk ...

Sidst drøftede de forskellige regionale retter, indtog en mængde snaps, irsk kaffe og traf så en beslutning næste onsdag står den på gammeldags Millionbøf med hjemmelavede Rødbeder.... og ugen efter giver vi den gas, Andesteg brunede, hvide, rødkål og hjemmelavet sovs.....

Nu kan det lyde som om vi er et typisk Dansk, Skandinavisk sted, ikke fordi det ikke er godt nok, men vi er heldig at have gæster fra det meste af verden og de kommer igen og for os, betyder det noget....

Pet Hot fylder tre år som aktiv den første oktober i år, og der skal være fest, i skal nok høre nærmere....

Det blev en længere smører end jeg havde tænkt mig, håber noget kan bruges og hvis jeg kan være til hjælp så lad mig det vide

Peter
Sunflower


Jeg vil give dig ret i, at det er langt mere hårdt og ressourcekrævende at drive virksomhed i Thailand, end man ofte tror.

Der er mange små ting i dagligdagen, der tager tid, og som sammenlagt tager lang tid.

Det kan være alt fra at betale en telefonregning til at skifte et toiletbrædt, fordi en Thai har stillet sig på det (siddet på hug) frem for at sidde.

Det, jeg oplever, og ser andre oplever, er, at administrationen er langt tungere, end den ville have været i Danmark og efter lokale forhold relativ dyr.

Dog kan det i visse tilfælde, hvis baren/restauranten står i konens navn som enkeltmandsvirksomhed, hvor manden ikke har arbejdstilladelse, kan være betydelig mere enkel administrativt, men det udelukker nødvendigvis ikke de mange andre småting, som fx toiletbrædtsagen og alle de andre ting, herunder det fakta, at man absolut ikke bliver halvmilionær, selv i Baht, blot fordi man har en god ide,

Her er det ligesom i Danmark, at der ofte skal en større startkapital til, når man starter, hvis man vitterligt skal ud over rampen - eller også skal man være enten yderst dygtig eller ganske heldig.

Hilsen, Robert


Du har ret, da jeg oprettede tråden var det blot ment som en information om hvorledes jeg bar mig ad da vi startede op.
Og det er sværere end man tror...

Peter

Oprettet af PetHot ScandiAsia d. 05/06-2011 05:03
#12

Kim Ludvigsen skrev:
bruno skrev:
godt beskrevet om hvordan det er at starte noget op der ude.


Det er jeg absolut ikke enig i. Indlægget kan være interessant for sin information om spisested og danskerklub, men skulle man gå med planer om at starte noget, er der ingen brugbare oplysninger i indlægget - udover faren ved at starte en bar og at man skal sørge for en lang lejekontrakt. Og mht. lejekontrakten får man kun en halvkvædet vise.


Well, jeg mener ikke jeg har skrevet noget om nogen Dansker klub, men derimod givet nogle meget konkrete eksempler på hvad man efter MIN mening bør tage højde for, men lad det nu være, alle kan ikke være enige.
Peter

Oprettet af PetHot ScandiAsia d. 05/06-2011 05:14
#13

Bjarne skrev:
PetHot ScandiAsia skrev:
aom skrev:
Om man kan bruge det til noget??God reklame,,og sælger stedet meget godt,,,kikker forbi hvis jeg kommer forbi de kanter af thailand,,,Grin


Tja, det er svært ikke at få lidt reklame ind og det gør vel heller ikke noget?
Peter
Angel


Det gør det måske ikke. Det kan DTW-brugerne så vurdere. Nogle - blandt andre undertegnede - vil måske mene, at denne tråd og tråden om pizza contra steak kan minde om en overdreven kraftig markedsføring på et debatside.
Det nok nok som med pizza og steak: Alt med måde.

Bjarne


Alt med måde, du har helt ret!

Jeg har haft en pause fra DTW på omkring fire år, men er blevet opfordret til at skrive lidt igen.

Og tro det eller ej, det er ikke ment som et reklame indlæg,Wink det får jeg rigeligt af andre steder, men derimod hvad der optager mig i det daglige, med det spinkle håb at det kunne interessere andre....

Peter