Jathuporn Madsen Pratummet har boet i Danmark, siden vi vandt europamesterskabet i fodbold i 1992. Men det er snart slut med det. Hun vil tilbage til Thailand, og den danske stat kommer til at betale omkring 200.000 kroner til hende i flytteudgifter. ...
Læs hele artiklen her: https://www.bt.dk/samfund/jathuporn-tager-til-thailand-med-tusindvis-af-skattekroner
Omkring ordningen, så har muligheden for at rejse hjem til ens hjemland eksisteret siden 2010, først som en forsøgsordning og siden 2014 som en permanent mulighed med vedtagelsen af repatrieringsloven.
Forsøget med hjemsendelsesaftalen i 2010 blev indgået af daværende blå regering og Dansk Folkeparti.
Ordningen har dermed eksisteret under diverse både blå og røde regeringer. Skiftende regeringer og støttepartier som altså har valgt at bibeholde ordningen. Ramaskriget fra flere af disse partier i disse dage er derfor noget hult og populistisk.
Om man så er enig eller uenig i ordningen er et helt anden sag. Men vi kommer ikke uden om at ordningen har eksisteret i en rum tid, og der har derfor været adskillige muligheder for de fleste partier for både at fjerne og ændre i ordningen.
Thailænders har mulighed for at modtage repatriering på lige fod med andre udlændinge i Danmark. Der hvor der til gengæld er en forskel er at en thailænder som i bund og grund blot er en indvandre ikke bagefter kan fortryde og komme tilbage til Danmark som i nogle af de sager man kan læse om i medierne for tiden. Den fortrydelsesmulighed gælder for f.eks. flygtninge og asylansøgere - det er de sager vi kan læses om i medierne når det beskrive at nogle får støtten og alligevel vender tilbage til Danmark og ikke betaler støtten tilbage.
Foruden repatrieringsordning som i bund og grund er en engangsstøtte (alt efter hvad man forhandler sig frem til), så modtager nogle faktisk også en livslang månedlig reintegrationsbistand selvom de overhovedet ikke længere bor i Danmark (den ordning falder medierne vil nok også over på et tidspunkt).
Fortsat god aften derude.
Webmaster