Når Aungsumalin og Thomas Meyer den 1. oktober åbner madvogn med thailandsk takeaway i Morud, bliver det med Aungsumalins mor med på distancen fra Thailand.
Aungsumalin Meyer voksede op til duften af kaffir limeblade, ingefær og koriander under hendes barndom i Thailand. Her havde hendes forældre en restaurant, og selvom hun nu i årevis har arbejdet med massage på smertecenter Fyn, som hun ejer sammen med sin danske mand Thomas, har tanken om at arbejde med mad længe puslet.
- Og så var det faktisk, at en af vores nye kunder her fra Morud satte gang i processen. Han kom og spurgte en dag, om ikke min kone havde tænkt på at lave og sælge thaimad, fortæller Aungsumalins mand, Thomas Meyer.
- Så svarede jeg "Jo, det har hun faktisk tænkt på i mange år". Men det er jo lige med, hvornår muligheden er der.
Parret begyndte at summe lidt over idéen, samtidig med, at kunden kunne berette, at flere i lokalsamfundet gerne ville have et alternativ til pizza, når man ikke selv ville give sig i kast med gryderne derhjemme.
Gennem en lille interesseundersøgelse, som Thomas Meyer lavede på Facebook, blev opbakningen til en thailandsk madvogn bekræftet.
- På to timer havde vi fået 250 likes og 170 kommentarer med tilkendegivelser i. Så tænkte jeg "Hold da op".
Fra madvognen vil de sælge en stribe retter med det fællestræk at være så autentiske og originale som den mad, Aungsumalin selv opvoksede med på forældrenes restaurant. Og faktisk har hendes 78-årige mor, der stadig bor i Thailand, på distancen stået til rådighed med gode opskrifter og fif til den mad, der skal langes over disken.
- Hun har også fortalt mig, hvilke gryder jeg skal bruge til de forskellige ting, og jeg kan altid ringe til hende, lyder det fra Aungsumalin, der glæder sig til at komme i gang og få de første varer som kaffir limeblade, galanga og citrongræs hjem fra Thailand via en jysk forhandler.
Læs nærmere på:
Newsman @ Thailand Portalen
------------------------------------------
Find også Thailand Portalen på:
Facebook - Youtube - X (Twitter) - Bluesky