Når Dang Hansen holder jul med sin thailandske familie i Bangkok, laver hun ribbensteg med rødkål og brun sovs.
Til hverdag serverer hun thailandsk tomyam-suppe med tigerrejer og andebryst i rød karry for sine danske gæster i restauranten Dang ved Brønden.
Men når det er jul, som Dang (65) hvert år fejrer sammen med sin familie i Bangkok, så disker hun op med noget så eksotisk som ribbensteg, kartofler og brun sovs.
- Og der skal selvfølgelig også være rødkål til. Jeg er nødt til at tage rødkålen med fra Danmark, for det er ikke nemt at få fat i i Thailand, fortæller hun.
Midt i december lukker hun Dang ved Brønden ned og tager på ferie i seks-syv uger til hjemlandet. Og her nyder især Dangs børnebørn godt af, at hun har tilbragt så mange år i Danmark.
- I Thailand giver man normalt ikke gaver til jul, men jeg køber julegaver til mine børnebørn. Men kun til dem. De voksne må nøjes med den gode mad, siger hun.
Dang elsker julen, og hun elsker at pynte op restauranten. Det skaber sådan en hyggelig stemning, fortæller hun.
Læs og se nærmere på: Fyens.dk
Herregårdsrødkålen er også den bedste.